EKSKLUZIVNO SVEDOČENJE! Kuma spasava Zorana! Do detalja opisala POSLEDNJI DAN JELENINOG ŽIVOTA!
Foto: Dragan Kadić, Vladimir Sporčić, Privatna Arhiva

ZLOČIN U BORČI

EKSKLUZIVNO SVEDOČENJE! Kuma spasava Zorana! Do detalja opisala POSLEDNJI DAN JELENINOG ŽIVOTA!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović i policajac Boris Pucić, koji su juče saslušani u nastavku istrage protiv Zorana Marjanovića, koji se sumnjiči da je u aprilu prošle godine na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu, dali su alibi osumnjičenom i potvrdili njegovu odbranu koju je ranije izneo pred zamenikom tužioca.

Kuma Vukomanović, koja je praktično živela sa Marjanovićima u Borči, u svom iskazu detaljno je govorila o suboti, 2. aprilu, poslednjem danu u životu pokojne Jelene.

Svedočila... Vera Vukomanović, foto: Vladimir Šporčić

Svi zajedno pili kafu

- Došla sam to jutro u kuću Marjanovića, oni su mi kao porodica. Zorica je bila budna, svi ostali su spavali. Sećam se da smo probudile Uroša, jer je tog dana trebalo da polaže vožnju. U međuvremenu je ustao i Vladimir, pa smo on, Zorica i ja pili kafu, a ja sam peglala. Uroš se vratio u 13.10, a znam jer sam slučajno pogledala na sat, bio je srećan jer je položio vožnju. Znam da je ušao u sobu kod oca i pokojne Jelene i da im je rekao da je položio. Tada su i oni ustali, pili smo kafu zajedno i sećam se da je Jelena rekla da dete treba da časti, svi su mu dali pare i Uroš je otišao u kafić da časti društvo - ispričala je Vera Vukomanović.

Odbili da svedoče… Zorica i Uroš Marjanović, foto: Vladimir Šporčić

KUMA VERA: Sledećeg dana, oko podneva, Vladimir je u hodniku počeo da viče: „Jao ne, jao ne...“

Ubrzo potom, Jelena, Zoran i Jana spremili su se i izašli da prošetaju Janu i da pokojna pevačica ode na trčanje.

- Kada su oni otišli, Zorica me je zamolila da joj skinem neki žulj na nozi, a pošto je to uglavnom radila Jeca, pozvala sam je da je pitam gde stoji nožić. Sada znam da smo taj razgovor vodile u 16.42. Bila je zadihana, razgovor je kratko trajao, rekla mi je da trči i zamolila me da završim ručak koji je ona prethodno stavila da se kuva - ispričala je kuma, koja je, najverovatnije, poslednja razgovarala sa Jelenom, s obzirom na to da se u krivičnoj prijavi navodi da je Jelena ubijena između 16.47 i 17.10.

Svirepo ubijena... Jelena Marjanović, foto: Privatna Arhiva

Nedugo posle razgovora koji su vodile, Vladimir im je sav usplahiren saopštio da ga je zvao Zoran i da je „Jeca nestala“. On i Miloš su, prema njenim rečima, odmah otišli na nasip kod Zorana.

Osumnjičen za ubistvo... Zoran Marjanović, foto: Dragan Kadić

Prema njenom svedočenju, u narednih nekoliko sati nestanak je prijavljen policiji, Uroš se organizovao sa prijateljima, koji su otišli na nasip da pomognu u potrazi, a Zoran je pozvao Janinu vaspitačicu Lenku da pričuva devojčicu.

Devojčica budna celu noć

- Jana je bila veoma uznemirena. Lenka je došla i smirivala je, a kasnije, tek oko pet sati ujutro, uspavala je devojčicu, koja je cele noći bila budna i crtala - ispričala je navodno kuma Marjanovića. Ona se prisetila i da je Zoran jednom u toku noći dolazio kući kako bi policajcima dao šifru Jeleninog Fejsbuk profila.

- Ujutro se uopšte nije vratio kući, direktno je otišao u policiju i tamo je zadržan 48 sati. Sećam se da je tog sledećeg dana, oko podneva ili malo kasnije, Vladimir u hodniku počeo da viče: „Jao ne, jao ne...“ Svi su počeli da plaču. Ja sam ostala sa Janom, devojčica me je pitala zašto plaču, a ja sam joj rekla da se Zoranova mama udarila. Tog trenutka sam zapravo shvatila da je Jelena pronađena mrtva - rekla je kuma.

Drugi svedok, policajac Boris Pucić, potvrdio je da ga je Zoran tog 2. aprila oko 17.30 pozvao i pitao šta da radi „jer je Jelena nestala“.

- Porukom sam mu poslao brojeve telefona. Presvukao sam se, seo u auto i otišao na nasip. Nekoliko puta sam pozivao Jelenu na telefon, koji je zvonio, ali ga ja nisam čuo - ispričao je policajac, koji je opisao kako je te večeri i sam učestvovao u pretrazi po nasipu.

Odbrana

ZADOVOLJNI SMO

Advokat Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića, rekao je za Kurir da je odbrana zadovoljna ispitivanjem svedoka koji su juče saslušani u tužilaštvu. Njegov kolega Aleksandar Zarić dodao je da posle iskaza kume ne dolaze u obzir spekulacije da je Jelena ubijena dan ranije.

- I policajac je svedočio o tome da su pretraživali nasip sa Zoranom, tako da je apsolutno nemoguća priča da je Zoran mogao da izvrši krivično delo za deset minuta i da ne bude krvav, blatnjav i mokar - rekao je Zarić.

foto: Vladimir Šporčić

Zorica prećutala odgovor

JESTE LI VI UBILI JELENU?

Uroš i Zorica Marjanović, sin iz prvog braka i majka osumnjičenog Zorana, iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne svedoče u istrazi protiv najbližeg člana porodice. Po izlasku iz tužilaštva, u kom su su kratko zadržali, oni nisu hteli da daju izjave.

- Da li ste vi ubili Jelenu - pitao je jedan novinar Zoricu Marjanović dok je ulazila u taksi, ali je ona samo bez reči zatvorila vrata taksija.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva, Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Kuma dala alibi Zoranu Marjanoviću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track