ČOVEK KOJI JE LOVIO ŠIPTARA I KUMA O SLUČAJU MARJANOVIĆ: Mala Jana je mogla da vidi Zorana kako joj ubija majku!
Foto: Privatna Arhiva

ČOVEK KOJI JE LOVIO ŠIPTARA I KUMA O SLUČAJU MARJANOVIĆ: Mala Jana je mogla da vidi Zorana kako joj ubija majku!

Crna Hronika -

Teorija o nepoznatom manijaku koji je usred dana tu slučajno naišao, ubio Jelenu Marjanović i onda nestao bez traga je nemoguća, kaže Novaković, jedan od najiskusnijih srpskih policajaca. Pukovnik Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije i jedan od najiskusnijih srpskih policajaca, tvrdi da je Jelenu Marjanović ubio neko njoj jako blizak - ili član porodice ili dobro poznat prijatelj.

Novaković, posle 19 meseci od zločina koji potresa celu Srbiju, prvi put detaljno govori o ovom slučaju i kaže da ne postoji nikakva šansa da je nesrećna Jelena žrtva nepoznatog manijaka koji je slučajno naleteo na nju. Sagovornik kaže i da je, što vreme više protiče, sve teže i teže rasvetliti ovaj zločin.

- Staro pravilo kaže da što duže traje istraga, to sve više stvari ide naruku ubici. Teško je posle toliko vremena prikupiti valjane materijalne dokaze. Na osnovu mog iskustva mogu sa velikom sigurnošću da kažem da se ubica krije u krugu Jelenine porodice ili prijatelja. To je neko njoj jako blizak, neko u koga je ona imala poverenja - kaže Novaković, koji odbacuje teoriju o "slučajnom manijaku".

- Pazite, usred bela dana, po veoma lepom vremenu, na nekoj tamo livadi, jako teško može da se desi da se slučajno pojavio neki manijak koji napadne i ubije ženu, a onda netragom nestane... - kaže Novaković.

foto: Marina Lopičić, Infografika: Branka Savković

Za Jelenino ubistvo je prvoosumnjičeni njen muž Zoran. Prema navodima naredbe za sprovođenje istrage, on je 2. aprila 2016. u periodu između 16.49 i 17.30 ostavio ćerku Janu (5) na početku nasipa, kod rampe, otrčao je u susret Jeleni, koja je na nasipu džogirala, i ubio je. Potom se vratio po Janu, pozvao je telefonom porodicu i prijatelje i rekao im da je Jelena nestala. Ceo zločin je, kako piše u spisima predmeta, trajao 10 minuta, koliko je Jana bila sama pored rampe dok joj je otac ubijao majku. Na osnovu svih informacija iz istrage, postavljeno je pitanje Novakoviću da li je moguće lociranjem mobilnih telefona Zorana i Jelene utvrditi njihovu tačnu poziciju i kretanje u vreme ubistva.

- Naravno da može, to je danas redovna procedura. Vi možete uzeti listinge i tačno videti gde su mobilni telefoni okrivljenog i žrtve bili, recimo, u trenutku ubistva. Preciznost se svodi na mali krug, od svega pedesetak metara. Verujem da su kolege to već utvrdile ubrzo nakon zločina... - naveo je Novaković, koji je istraživao ubistvo premijera Zorana Đinđića i zločine "zemunskog klana". Međutim, kako se saznaje, veštačenje mobilnih telefona Jelene, Zorana i njegove porodice još nisu stigla u tužilaštvo. Takođe, u spisima tužilaštva još nema rezultata još nekoliko veštačenja, uključujući DNK tragova nepoznatog muškarca nađenih na donjem delu Jelenine trenerke, na domalom prstu, odakle je skinuta njena burma koja je nestala, kao i na šipražju na mestu gde je nađen njen leš.

Zorana, za sada, najviše tereti njegov DNK trag nađen na blatu na Jeleninoj glavi. Ipak, tek kada u tužilaštvo budu stigli svi materijalni dokazi koje je policija prikupila tokom istrage, biće poznato koliko je "čvrst" slučaj protiv Marjanovića, jer saslušanja dosadašnjih svedoka nisu puno pomogla da se razjasne svi detalji ubistva. Naime, od osam svedoka koji su do sada saslušani u tužilaštvu, četvoro njih su članovi porodice Marjanović - otac Vladimir, majka Zorica, brat Miloš i sin Uroš. Oni su iskoristili pravo da ne svedoče kao najbliži srodnici osumnjičenog. Preostalo četvoro nisu imali nikakva neposredna saznanja o Jeleninom ubistvu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! ISPLIVAO SNIMAK RAZGOVORA DETEKTIVKE I ZORANA MARJANOVIĆA: Ostojićeva bila ozvučena, poslušajte kako mu daje instrukcije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track