ADVOKAT UHAPŠENIH SRBA ZA KURIR: Nek Ameri rade svoje, Grci će sve po zakonu!
Foto: Stefan Jokić, Printscreen

ZAKINTOS

ADVOKAT UHAPŠENIH SRBA ZA KURIR: Nek Ameri rade svoje, Grci će sve po zakonu!

Crna Hronika -

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja zajedno sa grčkim advokatima učestvuje u odbrani petorice srpskih mladića osumnjičenih za ubistvo američkog studenta Bakrija Hendersona (21) na Zakintosu, kaže da uprkos američkom lobiranju, ima puno poverenje u grčko pravosuđe.

- Grčka neće dozvoliti uplitanje sa strane, pa čak ni kada su u pitanju Amerikanci. Očekujem da će svako odgovarati samo za ono za šta je kriv i onoliko koliko je kriv. A američki lobisti nek rade svoj posao. To je očekivano - kazala je za Kurir Zora Dobričanin Nikodinović, nakon što su američki kongresmen i dvojica senatora zatražili od državnog sekretara SAD Reksa Tilersona da se uključi u predstojeći postupak.

- Ubeđena sam da naši državljani neće biti diskriminisani. Važne su činjenice i dokazi, a uskoro očekujemo saslušanje nekih svedoka - rekla je advokatica.

Ona napominje da Srbija nije ostala pasivna u ovom slučaju, podsećajući da je upravo zahvaljujući urgenciji ministarke Nele Kuburović omogućeno da se postupak protiv naših državljana vodi na maternjem jeziku.

I. M. - Foto: Stefan Jokić; PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track