KEBA VOZIO BEZ VOZAČKE KAD JE ZGAZIO DEVOJKU: Preti mu tri godine robije!
Foto: Damir Dervišagić

KURIR SAZNAJE! Poznati pevač vozio pod zabranom

KEBA VOZIO BEZ VOZAČKE KAD JE ZGAZIO DEVOJKU: Preti mu tri godine robije!

Crna Hronika -

Pevač Dragan Kojić Keba, koji je u utorak uveče na Novom Beogradu „audijem“ pokosio Aleksandru Đ. (18), nije smeo da bude za volanom jer mu je ranije oduzeta vozačka dozvola!

Kako Kurir saznaje, njemu je policija zbog ranijih prekršaja stavila zabranu upravljanja vozilom, koja je i dalje na snazi. Nezvanično, pevač zbog ranijih prekršaja već ima 18 kaznenih poena, što podrazumeva oduzimanje dozvole i ponovno polaganje vozačkog ispita!

Lakše povređena

- Keba ima zabranu policije, ali je i pored toga po Beogradu redovno vozio automobil. Izbegavao je duža putovanja, verovao je da je mala verovatnoća da ga policija uhvati za volanom u gradskoj vožnji. Zbog toga mu dodatno nije bilo svejedno što je posle udesa morala da bude pozvana policija, jer zna da je to otežavajuća okolnost za njega - otkriva za Kurir prijatelj poznatog pevača.

Neoprezan... Pešački na kom se dogodila nesreća , foto: Damir Dervišagić

Nesreća, u kojoj je Aleksandra Đ. (18), na sreću, zadobila lakše povrede, podsetimo, dogodila se kada je tinejdžerka pokušala da na obeleženom pešačkom prelazu pređe Ulicu Pariske komune. Pevač je zaustavio automobil i sačekao policiju, a ona je odmah transportovana u KBC Zemun.

- Protiv Kojića će biti podneta krivična prijava za ugrožavanje javnog saobraćaja Trećem osnovnom tužilaštvu, koje će potom zakazati njegovo saslušanje. Za ugrožavanje javnog saobraćaja zaprećena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana, ukoliko je krivično delo učinjeno iz nehata. U suprotnom, kazna je do tri godine zatvora. Za šta će tačno odgovarati, proceniće tužilac. Takođe, Kojić će prekršajno odgovarati zbog vožnje bez dozvole, a kazna za to je najmanje 15 dana zatvora ili novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara. Uz to se dobija i 14 kaznenih poena - objašnjava sagovornik Kurira upućen u istragu.

foto: Damir Dervišagić

Keba će najverovatnije sklopiti nagodbu da bi izbegao suđenje i biće obavezan da uplati novac u humanitarne svrhe

Alko-test negativan

Prema njegovim rečima, olakšavajuća okolnost za Kebu je to što je alko-test pokazao da nije pio pre nesreće.

- Praksa je pokazala da se izvršioci ovakvih, lakših krivičnih dela radije odlučuju da priznaju krivicu i sklope s tužilaštvom sporazum o primeni načela oportuniteta. To znači da se krivični postupak obustavlja i prijava odbacuje, a oni pristaju da u humanitarne svrhe uplate određenu novčanu sumu - objašnjava naš sagovornik.

foto: Zorana Jevtić

Dan posle nesreće

KEBA JUČE NIJE IZLAZIO IZ KUĆE

Dragan Kojić juče je za Kurir izjavio da nema ništa novo da kaže o nesreći i da se već izvinio devojci i porodici.

- Zasad nema ništa drugo. Policija je izvršila uviđaj tu noć, i to je to. Devojka je puštena kući i nema ništa drugo. Molim vas, u gužvi sam i nema stvarno ništa više da kažem. Razumite me - rekao je Keba za Kurir.

On tokom jučerašnjeg dana nije napuštao kuću na Bežanijskoj kosi, a jedino je oko podneva izašla spremačica da izvede psa u šetnju.

I. E. - M. D.

Poznati koji su uplatili novac zbog udesa

foto: Beta/Emil Vas

MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ

U februaru 2013. Muhamed Jusufspahić, muftija Islamske zajednice Srbije, uplatio je 50.000 dinara u dobrotvorne svrhe zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je povređena K. A. Nesreća se dogodila na uglu ulica Agostina Neta i Đorđa Stanojevića, a od siline udarca auto u kome je K. A. bila sa dvogodišnjim sinovima blizancima prevrnuo se na krov.

foto: Saša Pavlić

BOBAN BAJKOVIĆ

Golman Crvene zvezde Boban Bajković u oktobru 2013. sklopio je nagodbu da neće krivično odgovarati za udes koji je izazvao, a u kojem je teško povređen Milorad Đ. Fudbaler je uplatio 100.000 dinara u humanitarne svrhe. On je „alfom“ naleteo na Milorada Đ. iz Novog Bečeja, koji je pokušavao da pređe Ustaničku ulicu.

foto: Damir Dervišagić

MARIJANA MATEUS

U decembru 2013. Marijana Mateus, modna kreatorka, uplatila je 200.000 dinara tročlanoj porodici na čiji je automobil naletela tri meseca ranije u centru Beograda. Dizajnerka je vozeći džip „audi Q7“ udarila u automobil „jugo 45“, koji se od jačine udarca nekoliko puta zarotirao i udario u stub. Tom prilikom povređeni su majka i dete (2), a izazvana je materijalna šteta.

foto: Kurir

Kurir / J. Spasić - J. Ivić

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track