MILINA (52), ŽENA JUNAK IZ UŽICA, NAJURILA RAZBOJNIKA IZ PRODAVNICE: On na mene nožem, ja na njega nožem! Vikao mi pare, kučko!
Foto: Zoran Šaponjić

Milina (52), krhka I sićušna žena uspela SAMA da se odbrani

MILINA (52), ŽENA JUNAK IZ UŽICA, NAJURILA RAZBOJNIKA IZ PRODAVNICE: On na mene nožem, ja na njega nožem! Vikao mi pare, kučko!

Crna Hronika -

UŽICE - Milina Maksimović (52), krhka, sićušna žena, uspela je sinoć da se odbrani od maskiranog razbojnika koji je upao u njenu prodavnicu u naselju Carina u Užicu i, preteći ogromnim nožem, zatražio od nje da mu preda novac!

- Preko dva stepenika uskočio je u radnju u kojoj sam bila sama, uperio ogroman nož u mene i prodornim glasom viknuo - pare kučko... Istog sekunda zgrabila sam nož koji mi služi za sečenje hleba i koji je stajao na tezgi, uperila ga u njega i ja viknula - „jeb.. li ti majku“ i počela iz sveg glasa da zovem upomoć... Bio je visok, vitak, u plavoj dukserici sa kapuljačom, videle su mu se samo oči - ispričala nam je jutros Milina, još pod utiskom pljačke, i stresa koji je preživela.

- Kad je video nož ustuknuo je, za trenutak zastao, a onda se okrenuo i iskočio iz prodavnice, počeo da beži istom brzinom i brže nego što je upao... Krenula sam za njim, jurila ga dvadesetak metara, on je bežao, a onda je nestao uz Ulicu Arsenija Čarnojevića, bežao je posle izgleda i kroz bašte, kroz dvorišta kuća, čuli su se psi kako laju na njega - priča Milina.

Neko od komšija koji je čuo dozivanje upomoć zvao je policiju, ubrzo su pred prodavnicom koja je u zabačenijem delu naselja, kraj slabo osvetljene ulice, bile tri patrole:

- Krenuli su u potragu za napadačem... Meni su policajci rekli da sam hrabra žena junak, ali da je trebalo da predam novac... Sad kad razmislim – mogao me je ubiti... kaže Milina.

U trenucima kada se suprotstavila napadaču, kada je potegla nož, kaže, nije osećala strah, on je došao tek kasnije:

- Počela sam da drhtim, čitave noći nisam oka sklopila iznova i iznova vrteći film događaja - kaže Milina.

(Kurir.rs/Z. Šaponjić/Foto: Z. Šaponjić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BRAVO MAJSTORE! Upali su mu pljačkaši u radnju, pogledajte šta im je uradio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track