(FOTO) SLUČAJ ZAKINTOS: Saslušana tri svedoka odbrane, čeka se odbukcioni nalaz
Foto: Kurir

zORA DOBRIČANIN ZA KURIR

(FOTO) SLUČAJ ZAKINTOS: Saslušana tri svedoka odbrane, čeka se odbukcioni nalaz

Crna Hronika -

Na Zakintosu su danas saslušana tri svedoka odbrane, potvrdila je za Kurir advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona zajedno sa grčkim advokatima učestvuje u odbrani petorice srpskih mladića osumnjičenih za ubistvo američkog studenta Bakrija Hendersona (21) na Zakintosu.

"Čeka se pre svega obdukcioni nalaz, a uskoro treba da bude okončan i prevod svih spisa na srpski jezik po nalogu suda", rekla je Dobričanin za Kurir.

foto: Kurir.rs

Podsetimo, srpsko ministarstvo pravde je početkom septembra, na molbu branilaca okrivljenih u slučaju "Zakintos", urgiralo kod grčkog ministarstva pravde da se spisi predmeta okrviljenima dostavalju na sprskom jeziku u skladu sa pravom da se postupak vodi na maternjem jeziku.

Pre ove urgencije, grčki sud nije želeo da spise predmeta okrvljenima i braniocima dostavlja na maternjem jeziku, sa obrazloženjem da na to nije obavezan.

Sedmorica Srba u ovom slučaju su osumnjičena za učešće u prebijanju američkog turiste Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos 6. jula.

foto: EPA

Petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci. Još dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode i nalaze se u Srbiji.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

(Kurir.rs/Foto: Kurir.rs/Zorana Jevtić/EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Direktor RTB Bor beži iz Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track