UŽAS NA KANAREVOM BRDU Anka živa izgorela dok je dozivala u pomoć! KOMŠIJE TVRDE DA JE NJEN BIVŠI SUPRUG PODMETNUO POŽAR
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

POZNATI DETALJI NESREĆE

UŽAS NA KANAREVOM BRDU Anka živa izgorela dok je dozivala u pomoć! KOMŠIJE TVRDE DA JE NJEN BIVŠI SUPRUG PODMETNUO POŽAR

Crna Hronika -

Slabo pokretna Anka M. (84) iz Beograda izgubila je život u požaru koji je buknuo u njenom stanu na Kanarevom brdu, gde je živela sa bivšim suprugom.

Požar je izbio u ponedeljak oko 2.40 u ulici Srpskih udarnih brigada na Kanarevom brdu u opštini Rakovica. Kako smo saznali, vatrogasce je pozvao komšija koji je čuo jaukanje i dozivanje u pomoć.

"Čulo se pucketanje i vikanje, međutim, mnogi nisu ništa posumnjali jer se često čula vika iz njihovog stana. Anka i Vlastimir, koji je mlađi od nje dvadesetak godina, razvedeni su, ali su i dalje živeli u istom stanu. On se bavio sekundarnim sirovinama i dovlačio ih je u stan. Prostorija je bila puna konzervi, sirovina i ostataka bicikla", ispričao je komšija, dodavši da je Vlastimir ranije bio prvak Srbije u biciklizmu i da je bio član Partizana.

Prema komšijinim rečima, Anka M. je bila slabo pokretna jer je imala problema sa kukovima.

"Anka se nije ni kretala, zato je verovatno i poginula u požaru. Imala je problema sa kukovima, a skoro je imala i povredu. Ona i Vlastimir su živeli dobro, međutim, poslednjih šest-sedam godina on ju je maltretirao, a sada su i razvedeni. Često su se svađali i čula se vika iz njihovog stana. Kada je izbio požar, bukvalno su se čule limenke kako pucaju iz sobe", rekao je komšija.

Prema nezvaničnim informacijama, Vlastimir se otkako je izbio požar nije pojavljivao u zgradi na Kanarevom brdu, zbog čega se sumnja da ga je upravo on podmetnuo, a policija traga za njim.

"On se otkako je izbio požar nije vraćao. Anka je dozivala i njega i pomoć dok je goreo stan. Vlastimir je bio čudan, ponekad je spavao u hodniku. U stanu su bile gomile đubreta", pričaju stanari.

Kako smo saznali, jedan deo stana je u potpunosti izgoreo, dok je drugi deo bio gotovo netaknut. Nije poznato kako je izbio požar, ali postoji sumnja da je vatra buknula blizu kreveta nesrećne Anke.

Kurir.rs/Alo/Nemanja Gavrilov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track