ISPOVEST SESTRE MILOŠA MILOŠEVIĆA, STRADALOG DUBLERA ALENA DELONA Alen mi je rekao: Izgubila si brata, ja to mogu da ti budem!
Foto: AP

razotkrivanje misterije

ISPOVEST SESTRE MILOŠA MILOŠEVIĆA, STRADALOG DUBLERA ALENA DELONA Alen mi je rekao: Izgubila si brata, ja to mogu da ti budem!

Crna Hronika -

Tačno 30. januara 1966. u kupatilu vile Mikija Runija u Los Anđelesu pronađeni su leševi Miloša Miloševića i Barbare Tomason (tada u procesu razvoda od muža Mikija Runija).

Službena verzija ubistva rekla je da je Miloš Milošević izvršio samoubistvo nakon što je pre toga usmrtio Runijevu suprugu. Više od pedeset godina ta tragična noć privlači medije i publiciste. Između ostalog i zato što je bila uvod u noći koje su progutale nove žrtve i sve one su imale veze sa ubistvom Miloša i Barbare, piše Nedeljnik.

Ubrzo će se i u Parizu otkotrljati velika afera "Marković" koja će pretiti da postane vrhunski politički skandal. U središtu nje je takođe bio Srbin - Stevica Marković koji je ubijen u Francuskoj. Međusobno poznanstvo iz Beograda, kao i zajednički prijatelj - Alen Delon, mešali su događaje i ljude. Porodica i prijatelji Miloša Miloševića bili su pogođeni senzacionalističkim tretmanom mladog glumca koji je uspeo da za dve godine trasira odličnu poziciju u Holivudu.

Miloševa sestra Zorica već više od pola veka bori se za istinu o tragediji Miloša Miloševića. Ona je zaveštala Jugoslovenskoj kinoteci ostavštinu tragično preminulog mladog glumca, a ekskluzivno za Nedeljnik opisuje životnu putanju njenog brata od kastinga za film "Marko Polo" do tragedije u Los Anđelesu, pa i ono što je sledilo iza nje.

"Tokom snimanja "Marka Pola", moj brat se zbližio i postao prijatelj sa Alenom Delonom. Nije hteo da glumi u pozorištu već je nastavio sa snimanjem tog filma u Veneciji. Tada je Miloš odbio ponudu velikog italijanskog producenta Dina de Laurentisa i otišao je u Francusku. Postao je filmski dvojnik Alenu Delonu i dublirao ga je u mnogim filmskim scenama. Čak su ta dubliranja bila i u nekim smešnim scenama kao kada je trebalo prikazati Delonove noge koje su bile krive", priča o početku svog brata Zorica Milošević koja je i sama odbila poslovnu ponudu istog tog velikog Dina de Laurentisa.

Godinama je kružila priča da je prenos kovčega sa Miloševim telom iz LA u Beograd platio niko drugi do Alen Delon. Ali Zorica Milošević kaže da je prenos plaćen od osiguranja koje je Miloš uplatio tokom snimanja filma "Rusi dolaze".

"Ja sam platila prenos kovčega s mojim bratom, i to od njegovog osiguranja. Inače, jedini se Alen Delon ponudio da mi pomogne. On je poslao odelo za Miloševu sahranu. Sedela sam u Beogradu u stanu u Ulici Maksima Gorkog i pričala telefonom sa Delonom. Rekao mi je: 'Izgubila si brata, ali upamti, ja od danas mogu da ti budem brat.' Na sahrani je bilo nekoliko hiljada ljudi. Neki od njih su se peli na drveće da bi mogli da gledaju sprovod", priseća se Zorica događaja koji su pratili sahranu njenog brata.

(Kurir.rs/Nedeljnik)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track