ŠOK NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Čuvao Čedu i Đinđića, a RADIO I KOD LEGIJE!
Foto: Profimedia

Radnik obezbeđenja o ubistvu novinara

ŠOK NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Čuvao Čedu i Đinđića, a RADIO I KOD LEGIJE!

Crna Hronika -

Svedok Igor Kokot rekao je da Slavko Ćuruvija nije hteo lično obezbeđenje, da je ranije radio u agenciji čiji je jedan od vlasnika bio Milorad Ulemek Legija i da je čuvao brojne srpske političare

Igor Kokot (44), nekadašnji radnik obezbeđenja redakcije Dnevnog telegrafa, čiji je vlasnik bio pokojni Slavko Ćuruvija, izjavio je juče u Specijalnom sudom u Beogradu da je pre dolaska kod ubijenog novinara radio u agenciji za obezbeđenje „Alfa tim“, čiji je jedan od vlasnika bio i Milorad Ulemek Legija.

Legija, podsetimo, služi 40 godina zatvora zbog zločina „zemunskog klana“. U postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije Ulemek je ključni svedok, koji je tokom istrage optužene doveo u vezu sa ubistvom, ali je kasnije pred sudom rekao da ne zna ko je ubio novinara na Uskrs 1999.

Svedok Kokot je objasnio kako je počeo da radi kod Ćuruvije.

foto: Profimedia

Zaposlio ga Jovo

- Počeo sam 1997. ili 1998. da radim u redakciji, poznavao sam Jovu Ćuruviju i on me je pozvao. Slavko nije želeo obezbeđenje, nije se osećao ugrožno. Mi smo obezbeđivali redakciju, a povremeno smo s njim išli na tribine ili s vremena na vreme bi neko krenuo sa njim i po Beogradu, ali zbog parkinga - rekao je Igor Kokot.

foto: Dado Đilas

Na pitanje advokata Zore Dobričanin Nikodinović da li zna šta znači lično obezbeđenje, svedok je odgovorio da zna.

- Radio sam obezbeđenje Čedi Jovanoviću, Zoranu Đindiću i još nekim ljudima, ali Slavku nisam, znam šta znači lično obezbeđenje - odgovorio je svedok. Međutim, nije želeo da odgovara na pitanja kada je radio u obezbeđenju pokojnog premijera.

- Radio sam za Đinđića posle ovog događaja (ubistva Ćuruvije, prim. aut.), proverite. Neću o tome - iznervirano je rekao Kokot.

Neće pratnju

On je pojasnio da je u vreme kada je Ćuruvija ubijen povremeno radio u portirnici, koja je bila na ulazu u zgradu. U vreme zločina, u njoj je sedeo kolega Nenad Radović.

- Toga dana, Neša me je pozvao i rekao mi da je Slavko ubijen. Otišao sam na mesto zločina. Mnogo ljudi je išlo je da izjavi saučešće, a među njima su bili i Zoran Đinđić i Vuk Drašković - posvedočio je on i objasnio da nije mogao da se seti da li mu je Radović rekao da li je čuo pucnje ili ne.

- Nenad mi je rekao da Slavko šest ili sedam dana nije izlazio, da je toga dana s Brankom krenuo na ručak i da je rekao da niko ne treba da ide s njim. Inače, iz te portirnice nije se video prolaz u kom se sve dogodilo, već samo parking - rekao je Kokot.

Jelena Spasić - Foto: Profimedia; Fonet; Dado Đilas

foto: Fonet

Svedok o Ćuruvijinoj nevenčanoj supruzi

BRANKA PRPA JE BILA UTUČENA

Igor Kokot, kog je sud nekoliko puta pozivao na pogrešnoj adresi, ali je juče sam došao u sud pošto je u novinama pročitao da ne mogu da ga pronađu, juče je rekao i da je posle ubistva Branka Prpa bila tužna i utučena, kao i da je, koliko se seća, imala povrede glave. On nije mogao da objasni zbog čega je ranije na saslušanju Ćuruvijina ćerka Jelena rekla da je njen otac imao lično obezbeđenje.

Drugi svedok

POPIVODA: RADILI SMO ZA LEGIJU

I svedok Darko Popivoda, koji je radio poslove obezbeđenja za Slavka Ćuruviju, na prethodnom suđenju je rekao da ga je Telegraf angažovao preko agencije „Alfa tim“, čiji je vlasnik bio Legija. On je tada potvrdio da su sa njim radila i braća Kokot.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track