PET NAŠIH DRŽAVLJANA PALO U ŠPANIJI: Srbi proizvodili marihuanu u luksuznim vilama
Foto: PrintScreen

Kriminal

PET NAŠIH DRŽAVLJANA PALO U ŠPANIJI: Srbi proizvodili marihuanu u luksuznim vilama

Crna Hronika -

Banda iznajmila dve skupocene kuće, u kojima je otkriveno 500 biljaka marihuane

Petorica Srba uhapšena su u okolini Barselone zbog šverca narkotika, prenose strani mediji. Kako se navodi, akcija policijske jedinice zadužene za sprečavanje trgovine narkoticima izvedena je protekle srede i četvrtka.

Srpskim državljanima određen je pritvor, u koji su sprovedeni u subotu.

- Muškarci koji su trgovali drogom stari su između 26 i 48 godina. Uhapšeni su kad je u sredu pre podne specijalna policijska jedinica upala u luksuznu vilu u Vilafortuni, gde je pronađena oprema za uzgoj marihuane. Međutim, istraga je pokazala da postoji još jedna kuća koja se koristi - prenose španski mediji.

foto: PrintScreen

U prostoriju s drogom moglo se ući samo unutrašnjim stepenicama, a španska policija saopštila je da su luksuzni objekti koje su naši državljani iznajmili plaćeni 15.000 evra.

- U Kambrilisu je provaljeno u drugi objekat. Interesantno je da su Srbi koristili veoma sofisticirane sisteme za neutralisanje mirisa biljke i specijalno osvetljenje za brži rast u obe vile - izjavio je visoki policijski zvaničnik.

Kako su objasnili, policija je zaplenila oko 500 biljaka marihuane.

- Pored toga, otkriveno je i 27 kilograma pupoljaka ove biljke koji su bili spremni za transport i prodaju. Veruje se da je droga bila namenjena stranom tržištu i da su je Srbi prodavali izvan Španije - objasnio je izvor stranih medija.

Inače, četvorica članova grupe uhapšena su u sredu, a u četvrtak je priveden peti član bande.

J. I. - Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

(KURIR TV NA LICU MESTA) SPECIJALCI SA DUGIM CEVIMA OPKOLILI ZGRADU: U toku akcija na Kanarevom brdu, ceo kvart EVAKUISAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track