KANADSKI FORENZIČAR REŠAVA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Pomoću samo jedne kapi krvi dosad rasvetlio mnoge zločine
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Privatni istražitelji dovode stručnjaka

KANADSKI FORENZIČAR REŠAVA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Pomoću samo jedne kapi krvi dosad rasvetlio mnoge zločine

Crna Hronika -

Poznati forenzičar koji je na osnovu tragova kapljica krvi razrešio brojne zločine uključiće se s Centrom za forenzička istraživanja u rasvetljavanje likvidacije Jelene Marjanović

Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI), koji vodi privatnu istragu ubistva pevačice Jelene Marjanović iz Borče, stupio je u kontakt sa svetski priznatim forenzičarom Judžinom Lišiom iz Kanade, čiji bi istraživački rad trebalo da pomogne u rasvetljavanju najmisterioznijeg ubistva u novijoj srpskoj kriminalistici.

Kako je za Kurir otkrio forenzičar iz CFI Nenad Šipka, kanadski stručnjak bi na osnovu tragova kapljica krvi mogao da s velikom preciznošću rekonstruiše zločin u Borči.

Priznat u svetu

- Rad ovog forenzičara je svetski priznat, a naš CFI je s njim stupio u kontakt na nedavnoj konferenciji u Berlinu, gde smo ujedno bili i jedini predstavnici iz svih zemalja regiona. Osim što je naš rad u 3D rekonstrukciji ocenjen kao rad koji je mnogo ispred ostatka Evrope, kolega iz Kanade se zainteresovao i za slučaj ubistva pevačice kojim se bavimo poslednjih meseci - kazao je Šipka za Kurir.

Zoran Marjanović, foto: Stefan Jokić

Ovo istraživanje konačno bi otklonilo svaku sumnju u to da li je Jelena samo bačena na nasip, ili je, kako stoji u zvaničnoj naredbi za sprovođenje istrage, ubijena na istom mestu gde je i pronađen njen leš.

- Spreman je da razmotri da li je krv pronađena na Jeleninom lešu naneta od udaraca ili je nastala sekundarnim putem, na primer kad je njen leš donet i bačen u kanal. To otkriće konačno bi otklonilo svaku sumnju da li je ubijena na nasipu ili je, kako je ranije utvrdio CFI, naknadno doneta na nasip - ističe Šipka, čija se istraživanja razlikuju od zvanične obdukcije koju je potpisao poznati patolog Zoran Stanković.

Nenad Šipka, foto: Nebojša Mandić

Nova rekonstrukcija

Uprkos činjenici da CFI ne može da koristi zvanične dokaze iz spisa predmeta, Šipka najavljuje da bi kanadski stručnjak mogao da napravi 3D rekonstrukciju na osnovu dostupnih podataka.

- Prikazao bi tačno kako bi izgledali krvavi tragovi na lešu da je ubijena na nasipu ili negde drugde - zaključuje Šipka.

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila, a njen leš pronađen je sutradan na nasipu u borčanskom naselju Crvenka.

Policija je u septembru uhapsila njenog supruga Zorana Marjanovića zbog sumnje da je počinio zločin i on se od tada nalazi u pritvoru.

ČINJENICE NA KOJE SE POZIVA CFI

- Jelenine ruke i nokti prani u varikini

- Tragovi krvi ukazuju da je presvlačena

- Nema tragova krvi na nasipu

- Položaj tela ukazuje da je ubijena u horizontalnom položaju

- Izjave svedoka

- Zoranove kontradiktorne izjave

Kurir / Ivan Milićević

Foto: Stefan Jokić, Privatna arhiva, Printscreen, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li su ovo ključni dokazi protiv Zorana Marjanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track