HOROR U PANČEVU! UBIO ŽENU PRED BEBOM I ĆERKOM: Zario joj nož u grudi na rođendan
Foto: Jelena Rafailović

Pančevac uhapšen zbog stravičnog zločina

HOROR U PANČEVU! UBIO ŽENU PRED BEBOM I ĆERKOM: Zario joj nož u grudi na rođendan

Crna Hronika -

Siniša Radovančev (50) usmrtio Biljanu Mijatović (30) nakon žestoke svađe. Posle zločina mirno sačekao policiju ispred zgrade, a bebu iz stana iznela Biljanina ćerka iz prvog braka

Siniša Radovančev (50) iz Pančeva nožem u grudi ubio je nevenčanu suprugu Biljanu Mijatović (30) nakon svađe tokom proslave njenog rođendana. Biljana se porodila pre 20 dana i na svet donela devojčicu, koju je nakon zločina iz stana iznela Biljanina ćerka iz prvog braka.

Jezivo ubistvo dogodilo se u utorak oko 18 sati u zgradi u naselju Sodara, a kako saznajemo, u sobi je u tom trenutku bilo novorođenče i Biljanina dvanaestogodišnja ćerka. Bebu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad, a starija devojčica je odvedena kod babe.

NAGAĐANJA Stanari višespratnice o motivu zločina

REKLA MU DA NIJE OTAC BEBE?

Vest o ubistvu ubrzo se proširila Pančevom, a među poznanicima Siniše i Biljane juče su mogle da se čuju različite priče.

- Sinišu sam češće viđao, oni koji ga bolje poznaju od mene kažu da je u poslednje vreme bio mnogo ljubomoran. Stario je, a Biljana je bila u najboljim godinama. Neki ljudi pričaju da mu je ona tokom svađe, u naletu besa, navodno rekla da dete koje se rodilo nije njegovo. Kažu da je bio veoma pijan i da je, kad je to čuo, dohvatio nož i ubio je u sekundi - kaže Pančevac.

Inače, Siniša Radovančev živeo je u selu Ilandža, gde ima nekoliko hiljada hektara zemlje, veliki vozni park kamiona, traktore... Navodno je pre nekoliko godina ljudima koji su mu pretili namestio batine. Odgovarao je za nanošenje teških povreda i osuđen je, ali je dobio kućni zatvor.

Bio u kućnom zatvoru

Poznanici porodice s kojima smo juče razgovarali kažu da su se Siniša i Biljana često svađali u poslednje vreme.

- Biljana je bila lepa i zgodna žena. Izvinjavala nam se ponekad zbog buke koju prave. U utorak su slavili njen rođendan. Međutim, nešto kasnije čula se galama. Potom je komšinica videla Sinišu kako je istrčao iz stana. Delovao joj je izgubljeno - priča stanar zgrade.

Zgrada u kojoj se dogodilo ubistvo, foto: Jelena Rafailović

On navodi da se Siniša verovatno sam prijavio policiji, jer je dolazak patrole sačekao ispred zgrade.

- Nije se bunio, samo je ušao u kola. Ubrzo je iz stana izašla uplakana Biljanina ćerka sa bebom u naručju. Tad smo saznali šta se dogodilo. Šokirali smo se - kaže komšija koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Drugi stanar navodi da su se nevenčani supružnici verovatno svađali zbog novca jer je navodno Siniša bio u dugovima.

- Iako potiče iz bogate porodice, čuo sam da je podigao velike kredite. Ranije je osuđen za nanošenje teških povreda i nosio je nanogicu, bio je u kućnom zatvoru - kaže ovaj stanar.

Vesna Stanojević, foto: Dragana Udovičić

Vesna Stanojević

MANJE ŽRTAVA NEGO PROŠLE GODINE

Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, kazala je za Kurir da je broj žena koje su ubijene u porodičnom nasilju tokom 2017. znatno manji nego prethodne godine, a da je tome u velikoj meri doprineo i novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

- Prošle godine u porodičnom nasilju stradalo je daleko više žena nego što je to slučaj u 2017, a isto je i sa brojem dece koja su ubijena. Smatram da je smanjenom broju žrtava doprineo novi zakon koji je stupio na snagu 1. juna. Nadam se da se broj žrtava neće povećavati - rekla je Vesna Stanojević.

Triput se ženio

Radovančev je pre veze s Biljanom imao dva braka.

- Iz jednog ima sina, a mislim da i iz drugog ima dete. Inače, on je Biljanu upoznao u kafiću u kom je navodno radila. Iako je 20 godina mlađa, imali su dobar odnos na početku. Ne znam zašto, ali kasnije se situacija drastično promenila - priča poznanik.

Sinišin sin iz prvog braka juče nije želeo govori o zločinu.

- Već neko vreme nismo u dobrim odnosima. Sa ocem se nisam čuo više od mesec dana. Znam da je dobio devojčicu, ali je nisam video. Ne znam šta se dogodilo otkako je otišao, nisam želeo da se mešam u njegov život - rekao nam je on.

Majka joj umrla

OTAC U ŠOKU, DAVALI MU INJEKCIJE

Biljana Mijatović ima oca i brata, koji ne živi u Pančevu, dok joj je majka preminula pre nekoliko godina.

- Otac je potpuno van sebe. Bili su iz Hitne da mu daju injekciju za smirenje. Biljana je bila dobra, lepa i sposobna žena, ali eto, nije imala sreće sa muškarcima. Mlada je postala majka, ali se ubrzo razvela. Kao dete se bavila baletom i bila uspešna u tome. Ne mogu verujem da je ovako skončala - kaže poznanica porodice Mijatović.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Jelena Rafailović, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNI VIDEO! BEZDUŠNIK: Pogledajte kako lopov pljačka Nikolinu kuću dok je on u Nemačkoj na lečenju od leukemije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track