POTRESNO! ĆERKA (12) UBIJENE BILJANE SKRHANA OD BOLA: Mama, mama... Hoću moju mamu!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Ćerka kukala nad kovčegom ubijene Pančevke

POTRESNO! ĆERKA (12) UBIJENE BILJANE SKRHANA OD BOLA: Mama, mama... Hoću moju mamu!

Crna Hronika -

Biljana Mijatović (30), koju je nožem ubio nevenčani muž Siniša Radovančev (50), sahranjena je juče na Novom groblju u Pančevu

Biljana Mijatović (30), koju je na rođendan nožem u grudi ubio nevenčani suprug Siniša Radovančev (50), sahranjena je juče na Novom groblju u Pančevu. Na večni počinak ispratili su je otac, ćerka, rođaci, prijatelji i komšije.

Jezivo ubistvo, podsetimo, dogodilo se u utorak oko 18 sati, nakon žustre svađe para koji je bio u vezi oko dve godine. Da zlo bude veće, Biljana je pre dvadesetak dana po drugi put postala majka, a u stanu su u vreme ubistva bile tek rođena beba i njena dvanaestogodišnja ćerka iz prvog braka.

Biljana Mijatović, foto: Privatna Arhiva

Određen mu pritvor

SUMNJIČI SE ZA OBIČNO UBISTVO

Viši sud u Pančevu juče je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana Siniši Radovančevu. U odredbi o sprovođenju istrage Radovančeva se tereti za ubistvo na mah, a ne teško ubistvo.

- Nakon saslušanja osumnjičenog tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora za osumnjičenog da ne bi ometao postupak uticanjem na svedoke, ponovio krivično delo, s obzirom na to da se radi o osuđivanom licu. Pritvor je zatražen i zbog toga što je za ovo delo zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, kao i zbog uznemirenja javnosti - rečeno nam je u Višem tužilaštvu.

J. I.

Siniša Radovančev, foto: Privatna Arhiva

Jecaji parali nebo

Njeni jecaji juče su odjekivali grobljem, a stravičan prizor nikog nije ostavio ravnodušnim.

- Mama, mama... Hoću moju mamu - odjekivao je dečji plač iz kapele, ali je ubrzo posle toga devojčici pozlilo, te su je rođaci izveli napolje.

- Jadno dete... Bila je u stanu, ali ni ona ne zna zbog čega su se Biljana i Siniša posvađali. Rekla je da je čula svađu koja je trajale neko vreme, a potom i vrisak majke. Ubrzo posle toga je stigla policija. Ona je zbrinuta kod očeve majke, a bebu je uzeo Centar za socijalni rad - rekao nam je jedan od Biljaninih poznanika.

On ističe da se šokirao kad je čuo da je Radovančev uhapšen zbog ubistva.

- Delovalo je da se vole. Imali su para. Siniša je imao nekoliko automobila, ni u čemu nisu oskudevali. Sedeo sam s tim čovekom više puta. Bez obzira na to što sad pričaju da je bio prek i nasilan, nikad ne bih rekao da može ovako nešto da uradi. Biljana je imala problema u prvom braku. Suprug ju je maltretirao, tukao ju je, ali sam mislio da je u ovoj vezi sve kako treba - priča poznanik koji je juče bio na groblju u Pančevu.

foto: Zorana Jevtić

Drugovi je grlili

Biljaninoj sahrani prisustvovali su i školski drugovi njene ćerke. Svi oni juče su tešili devojčicu, koja se nije odvajala od majčinog kovčega. Njihovi zagrljaji i suze svima su ledili krv u žilama.

- Hoću kod moje mame, pustite me - vrištala je neutešno devojčica dok su grobari spuštali kovčeg u raku.

Nagađanja Šta je motiv

UBIO JE ZBOG PARA S FARME?

Okupljeni na sahrani juče su šapatom govorili o zločinu, ali niko od njih nije znao da kaže zbog čega je Biljana ubijena.

- Bila je mlada, lepa, zgodna. Rodila je dve zdrave i lepe devojčice. Imala je sve uslove za sreću i da ovako završi. Sad se svašta priča. Po jednoj verziji, posvađali su se oko novca. Navodno, Biljana je prebacivala Siniši da ne donosi dovoljno novca od mleka sa farme u Ilandži kod Alibunara, koju vodi njegov sin iz prethodnog braka. Drugi opet pričaju da mu je Biljana tokom svađe rekla da dete nije njegovo. Ali šta se tačno dogodilo, nije više ni toliko važno, jer nje više nema. Sad je jedino bitno da se deca zbrinu - rekla nam je juče jedna Biljanina prijateljica.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja