MONSTRUMU MAKSIMALNA KAZNA: Preti mu 40 godina za ubistvo žene i sina
Foto: Privatna arhiva

Krvavi zločin: Podignuta optužnica protiv Marka Nikolića

MONSTRUMU MAKSIMALNA KAZNA: Preti mu 40 godina za ubistvo žene i sina

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv Marka Nikolića, koji je 12. jula ove godine zaklao bivšu suprugu Maju Đorđević ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, a pre toga zadavio njihovog četvorogodišnjeg sina Mihaila.

Tužilaštvo tereti Nikolića za teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Nikolić je nakon ubistva bivše supruge i sina nožem povredio i troje radnika Centra, koji će u postupku imati status oštećenih.

U nalazu veštaka, na osnovu obdukcionog nalaza, utvrđeno je da je smrt malog Mihaila bila nasilna i da je nastupila usled zapušenja nosa i usta i stezanja vrata šakom ili šakama, na šta ukazuju povrede lica i vrata.

Mihailo i Maja, foto: Privatna Arhiva

Nakon što je dečaka bacio na pod, Nikolić je nožem nasrnuo na Maju Đorđević i naneo joj više od 57 povreda po telu - od čega ju je 27 puta ubo i više od 30 puta posekao.

Prema nalazu veštaka, Nikolić je bivšoj supruzi naneo smrtonosne povrede šiljkom i oštricom noža dok je nesrećna žena bila na kolenima, licem okrenuta ka ubici. U nalazu je konstatovano više od 20 povreda na rukama i šakama koje je Đorđevićeva zadobila dok je pokušavala da se odbrani podmetanjem ruku ili hvatanjem noža, pa je zaključeno da se ona nekoliko minuta borila za život.

Kurir / I. M. - J. I.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track