ON JE UBIJEN U NOVOM SADU! Izrešetan Marko Markuš, žestoki momak sa debelim dosijeom!
Foto: Kurir štampano

uviđaj u toku

ON JE UBIJEN U NOVOM SADU! Izrešetan Marko Markuš, žestoki momak sa debelim dosijeom!

Crna Hronika -

NOVI SAD - Marko Markuš (29), sin visokog zvaničnika novosadske policije, ubijen je večeras u Novom Sadu u klasičnoj sačekuši kod hotela "Sajam", saznaje Kurir.

On je izrešetan večeras oko 21.30 časova u pucnjavi koja se dogodila u blizini hotela.

Markuš je hitno prevezen u bolnicu gde su mu se lekari borili za život, ali on je podlegao povredama.

Ubijeni se družio sa NBA košarkašem i doskorašnjim direktorom KK Partizana, Nikolom Pekovićem u čijem automobilu je večeras pronađena droga i oružje. Više o tome pročitajte OVDE.

Na licu mesta su jake snage policije, uviđaj je u toku.

Podsetimo Markuš koji je 2014. godine osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića na Tvrđavi, pravosnažno je oslobođen za to delo početkom ove godine.

Kako nezvanično saznajemo, pored ovog dela, u toku je i sudski proces vezan za incident koji se dogodio 2014. godine u Ulici Laze Talečkog u Novom Sadu, kad je ranjen policajac Dalibor Bogdanović.

"Suđenje za taj slučaj trebalo bi da počne 13. marta. Markušu se na teret stavljaju teške povrede koje je naneo Aleksandru Kovačeviću zvanom Dizel. Kovačević je, inače, kum navijača Jovana Kecmana, s kojim se te večeri Markuš tukao. U tuči Markuš je Kovačeviću slomio vilicu i to se vodi kao nanošenje teških povreda. Tužilaštvo je tada Markušu ponudilo nagodbu, kako bi za to delo odgovarao godinu i po dana", rekao je naš dobro upućeni izvor.

DOSIJE MARKA MARKUŠA

- Osuđen je 2006. zbog napada na policajca - Optužen za ranjavanje dvojice mladića u „Crvenoj kafani“ 2006. - Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba „Kili“ u decembru 2007. - Bio osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. - Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008. - Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012.

1 / 7 Foto: Slađana Stojanović
foto: Slađana Stojanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja