DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Marko Markuš izrešetan sa sedam metaka iz škorpiona
Foto: Privatna Arhiva

SAČEKUŠA ZA ŽESTOKOG MOMKA

DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Marko Markuš izrešetan sa sedam metaka iz škorpiona

Crna Hronika -

Marko Markuš (29), jedan od novosadskih žestokih momaka i šurak Darka Miličića, napadnut je rafalnom paljbom, a smrtonosni hitac bio je onaj koji ga je pogodio u glavu

Marko Markuš (29) iz Novog Sada ubijen je preksinoć u sačekuši sa sedam metaka ispaljenih iz „škorpiona“. Kako nezvanično saznajemo, nakon završene obdukcije utvrđeno je da je žestoki momak s novosadskog asfalta i šurak košarkaša Darka Miličića u glavu pogođen smrtonosnim hicem koji mu je razneo mozak.

Mesto napada na Markuša, foto: Privatna Arhiva

Ostali meci završili su u stomaku, vratu, kičmi, ruci... Ubica je iz zasede ispalio rafal, a sedam metaka bilo je kobno za Marka. Marko Markuš je u petak oko 21.30 izašao iz sportskog centra u blizini hotela „Sajam“, gde je bio na treningu.

Debeo dosije Markuša

- Osuđen je 2006. zbog napada na policajca

- Optužen za ranjavanje dvojice mladića 2006.

- Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića 2007.

- Osumnjičen zbog pokušaja ubistva biznismena Miće Nikolića Sarme 2008.

- Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je preminuo 2008.

- Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajperiste 2012.

Marko sa sinom u Diznilendu, foto: Privatna Arhiva

Izašao iz zatvora

- Krenuo je prema kolima, „mercedesu“ sa američkim tablicama. Napravio je možda 10-15 koraka i kad je stigao do kola, iznenada je zasad nepoznata osoba ispalila rafal u Marka i pobegla - kaže izvor Kurira. Markuš je neko stavio u privatna kola i prebacio do Urgentnog centra.

- Nakon pokušaja reanimacije Markušu nije bilo spasa - saznajemo u KC Vojvodine.

Markuš je ubijen osam meseci nakon što je pušten iz zatvora, gde je služio kaznu od pet godina zbog nanošenja teških povreda Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva, koji je kasnije preminuo. Marko je imao ročište zakazano za 28. novembar, a zbog nanošenja teških povreda u obračunu od pre tri godine, u lokalu u Ulici Laze Telečkog, koji je završen ranjavanjem Dalibora Bogdanovića Boće. Tada je Markuš iz zatvora došao na odmor u Novi Sad, pa je s ranjenim Boćom i ocem Zoranom bio u tom lokalu, gde je prvo došlo do tuče, a onda i do ranjavanja od strane osumnjičenog Jovana Kecmana.

Markuš sa pokojnim Batom Buturovićem, foto: Privatna Arhiva

Drug i s Pekovićem

Markušev otac Zoran bio je šef interventne jedinice, poslednje godine u službi proveo je kao inspektor u odeljenju za strance, a penzionisan je pre četiri godine. Često je dovođen u vezu sa poznatim sportistima, s kojima je stupio u kontakt preko košarkaša Nikole Pekovića i Darka Miličića. Na njegovom profilu mogu se videti Ćazim Osmani, Andrija Gerić, Nataša Šavija, pokojni Bata Butorović. Inače, Marko je oženjen i ima sina. On na društvenim mrežama nije krio da vodi luksuzni život, da putuje po svetu i da se provodi po noćnom klubovima i lokalima.

Slađana Stojanović - Foto: Privatna arhiva

Darko Miličić i Marko Markuš, foto: Privatna Arhiva

Zet košarkaš ga hvalio

DARKO MILIČIĆ: MARKO SE PROMENIO

Bivši košarkaš Darko Miličić oženio se Markovom rođenom sestrom Zoranom. On je pre tri godine rekao da je Markuš porodični čovek.

- Kad dobije slobodan vikend u zatvoru, sve vreme je sa suprugom i sinom, kakvo ludovanje po kafićima. Tačno je da je Marko imao grehe u prošlosti, ali se promenio i vratio na pravi put - rekao je je Miličić. On se juče nije javljao novinarima Kurira.

Vraćao se s treninga

UBIJEN NA ISTI NAČIN KAO I STANKOVIĆ

Markuš je ubijen na identičan način kao Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi, vođa navijača Partizana, u oktobru prošle godine. Na Stankovića je pucano kad se vraćao s treninga u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NEVEROVATAN BAKŠIŠ ZA PROSJAKA: Ovako su ubijeni Marko Markuš i njegov šurak Darko Miličić slavili posle meča Zvezde i Arsenala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja