SMENA U VIŠEM SUDU U BEOGRADU Predsednik Aleksandar Stepanović: Sudija Trešnjev nije imao dobre rezultate
Foto: Stefan Jokić

Predsednik Višeg suda dao obrazloženje

SMENA U VIŠEM SUDU U BEOGRADU Predsednik Aleksandar Stepanović: Sudija Trešnjev nije imao dobre rezultate

Crna Hronika -

U periodu od šest godina pravosnažno je rešio svega dva predmeta, saopštio je juče čelnik Višeg suda Aleksandar Stepanović

Predsednik Višeg suda u Beogradu, sudija Aleksandar Stepanović saopštio je juče da su razlog donošenja odluke da sudija Aleksandar Trešnjev godišnjim rasporedom sudija bude vraćen iz Posebnog odeljenja u Viši sud njegovi loši rezultati rada u proteklih šest godina.

- Izveštaj o radu za period od 23. januara 2012. do 28. novembra ove godine pokazuje da je sudija Aleksandar Trešnjev, u periodu od nepunih šest godina, pravosnažno rešio svega dva predmeta, od kojih je jedan okončan donošenjem presude kojom se optužba odbija usled nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja. Pored toga, dva predmeta su rešenja na osnovu postignutih sporazuma o priznanju krivičnih dela - navodi se u pisanoj izjavi predsednika suda.

U analizi kvaliteta rada navodi se i da je sudija Trešnjev imao 60 procenata ukinutih odluka. Kao primer rada spornog sudije, predsednik suda je u saopštenju naveo da su u isto vreme, na period od šest godina, u Posebno odeljenje raspoređene još tri sudije - Dragan Milošević, Vladimir Mesarović i Maja Ilić.

- U pogledu kvaliteta rada, sudija Trešnjev je imao 60 procenata ukinutih odluka, dok je troje sudija kojima takođe ističe šestogodišnji mandat u januaru naredne godine ostvarilo daleko bolji kvalitet rada i uz to rešilo veći broj predmeta. Primera radi, sudija Dragan Milošević ima 33 procenta ukinutih odluka, sudija Ilić 20, dok je sudija Vladimir Mesarović imao procenat ukinutih odluka ukupno 11 - izjavio je predsednik suda Aleksandar Stepanović u obrazloženju odluke.

Kurir / J. S.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track