(FOTO, VIDEO) OVO SU TAJNE LABORATORIJE SRPSKOG NARKO-DILERA: Evo kako su pali Zarubica i njegova ekipa!
Foto: MUP Srbije

borba protiv droge

(FOTO, VIDEO) OVO SU TAJNE LABORATORIJE SRPSKOG NARKO-DILERA: Evo kako su pali Zarubica i njegova ekipa!

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa makedonskom policijom uhapsili su 8 pripadnike organizovane kriminalne grupe koja je duže vreme proizvodila i distribuirala sintetičku drogu amfetaminskog tipa.

Oni su u makedonskom Tetovu imali ilegalnu laboratoriju za proizvodnju sintetičkih droga, sa pogonom za tabletiranje, a zaplenjeno je i oko 300 kilograma amfetaminskih tableta.

foto: MUP Srbije

Na teritoriji Makedonije i Srbije uhapšeni su organizator kriminalne grupe Milan Zarubica (1968) i još sedam državljana Srbije i Makedonije B. Z. (1981), S. K. (1962), A. H. (1964), S. Š. (1977), I. Š. (1965), A. M. (1987) i Z. D. (1962).

foto: MUP Srbije

Akcija je praćenja grupe trajala je skoro godinu dana a policija je pažljivo pratila sve aktivnosti Zarubice, transport opreme koji se kretao iz Srbije u Makedoniju, kao i iz Makedonije u Srbiju, kao i pravljenje labaratorija koje su služile za pripremu sintetičke droge.

foto: MUP Srbije

U operaciji su praćeni svi saradnici Zarubice, a identifikovani su i potencijalni kupci.

foto: MUP Srbije

U akciji je zaplenjen Kaptagon - nova sintetička droga koja je omiljena i kod boraca Islamske države i da će akcija biti nastavljena na teritoriji Turske.

„Veoma je dobro što je uhapšen Milan Zarubica, jer se on smatra jednim od najvećih kreatora sintetičkih droga, a na ovim prostorima bio je poznat po ovoj delatnosti i ranije. Nama je značajno zato što smo otkrili jednu izuzetno moderno opremljenu laboratoriju i nešto što je moglo da nanese veliko zlo našoj deci“ zaključio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

(Kurir.rs)

Foto MUP Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Brnabićkina devojka osvaja Hong Kong!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track