VELIKA AFERA TRESE GRČKU: Srbin pao sa 135 kila kokaina! Snabdevao atinski džet-set
Foto: Profimedia

RASKRINKANI

VELIKA AFERA TRESE GRČKU: Srbin pao sa 135 kila kokaina! Snabdevao atinski džet-set

Crna Hronika -

U velikoj akciji grčke policije lisice stavljene državljaninu Srbije, koji ima i hrvatski pasoš, Martinu Matijaševiću (33), članu organizovane bande koja je nabavljala beli prah za poznate ličnosti grčke prestonice

Grčka policija uhapsila je juče srpskog državljanina, Martina Matijaševića (33), sa 135 kilograma kokaina! Matijašević je priveden u primorskom letovalištu Varkizi kod Atine, a policija sumnja da je član organizovane bande koja kokainom snabdeva poznate ličnosti u Atini.

Martinović osim srpskog ima i hrvatski pasoš, a prema pisanju grčkih medija, policija ga je pratila mesecima, da bi u nedelju rano ujutru upala u njegov iznajmljeni luksuzni stan i uhapsila ga bukvalno na spavanju. Pretresom je pronađeno 135 kilograma kokaina, čija je vrednost na ilegalnom tržištu oko pet miliona evra.

Našli mu pare

Operativci grčke policije su pored droge pronašli i zaplenili 12.000 evra, za koje se sumnja da ih je

Matijašević stekao prodajom narkotika. Ovo je jedna od najvećih zaplena kokaina u Grčkoj u poslednjih nekoliko godina, a mediji spekulišu da hapšenja tek predstoje.

Estrada u panici

Hapšenju Srbina je, kako tvrde grčki mediji, prethodila opsežna višemesečna istraga, koju je policija pokrenula zbog masovne pojave kokaina u noćnim klubovima i barovima širom Grčke. Mediji su takođe preneli da se za uhapšenog Matijaševića veruje da je jedan od desetina članova organizovane međunarodne bande krijumčara kokainom, čija su klijentela, prevashodno poznate ličnosti u Grčkoj.

- Istragom koja je u toku obuhvaćeno je više javnosti poznatih imena iz Atine, za koje se pretpostavlja da su bili klijentela ove bande. Svi oni su bili duže vreme na policijskim merama, kako bi čitava banda krijumčara bila raskrinkana - izjavio je za grčke medije policijski izvor.

Kokainska afera juče je bila glavna vest u Grčkoj, a njeno razotkrivanje uznemirio je pojedine pripadnike tamošnjeg džet-seta.

- S obzirom na to što se hapšenje dogodilo u letovalitštu Varkizi kod Atine, nije iznenađujuće što je panika zavladala među pojedinim javnim ličnostima koje se tamo često mogu sresti. Mnogi pevači tamo redovno imaju nastupe, dok i mnogi poznati Atinjani upravo tamo odlaze na vikende i u noćni provod - kazao je izvor grčkih medija i dodao da se vrlo lako može dogoditi da među uhapšenima bude i neka poznata ličnost.

Ivan Milićević - Foto: Profimedia

Danas stiže zvanično saopštenje

MUP I MSP BEZ INFORMACIJA

Ministarstvo unutrašnjih, ali i spoljnih poslova juče nije imalo nikakve informacije o hapšenju srpskog državljanina u letovalištu kod Atine. Danas se očekuju zvanične informacije iz Grčke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track