AFERA KOKAIN TRESE SRBIJU I GRČKU: Drogu iz Atine Martin spremao za beogradski džet-set!
Foto: Printscreen

Novi detalji hapšenja Matijaševića

AFERA KOKAIN TRESE SRBIJU I GRČKU: Drogu iz Atine Martin spremao za beogradski džet-set!

Crna Hronika -

Na osnovu beležaka o nabavci narkotika, istražitelji zaključili da je Martin Matijašević nameravao da veću količinu prebaci u Srbiju

Martin Matijašević (33) iz Vrbasa, koji je u Atini uhapšen sa 136 kilograma kokaina, planirao je da deo droge visoke čistoće prebaci u Beograd, sumnjaju grčki istražitelji.

Iako je grupa praćena mesecima, policija navodno više nije smela da čeka da razotkrije i uhapsi sve članove jer su se pojavile informacije da je jedan deo droge prodat, a da se pripremaju da drugi deo pošiljke pred novogodišnje praznike prebace u Srbiju.

Droga visoke čistoće

Iz policije su otkrili da je u akciji učestvovala i američka DEA i da je utvrđeno da je zaplenjeni kokain visoke čistoće. Kako je otkriveno, ova droga uglavnom je završavala u rukama izabrane klijentele, poznatih i bogatih, kako u Grčkoj tako i u Srbiji.

Matijašević, koji je rodom iz Vrbasa, juče je izveden pred sud u Atini, ali nije želeo da otkrije ko je još sa njim bio u lancu šverca droge, već je odlučio da se brani ćutanjem. Istražitelji, međutim, smatraju da je on bio samo član organizovane kriminalne grupe, koju je činilo najmanje 20 osoba.

- Policija pažljivo proverava rukom pisane beleške koje su pronađene u stanu i koje otkrivaju imena 31 osobe iz „visokog društva“ koja je kupovala kokain od Srba. U beleški od 9. novembra piše da imaju 381 paket kokaina, a u stanu su pronađena svega 124 paketa, što znači da su dobar deo uspeli da prodaju. Osim o količini i kupcima, vodili su uredne beleške i o svim drugim troškovima koje su imali - otkrili su izvori upućeni u istragu.

foto: Protothema.gr Printscreen

Luksuzno živeo

Kako je Kurir pisao, srpski državljanin uhapšen je na spavanju, u luksuznom dupleksu u predgrađu Atine. Stan je, navodno, bio plaćen 4.500 evra i iznajmljen na tri meseca. Komšije su s nevericom posmatrale upad policije u zgradu.

- Matijašević je noć subotu na nedelju proveo u gradu. Nedugo pošto je stigao kući, policija je banula na vrata. Bio je upadljiv, živeo je na visokoj nozi, vozio je dobre automobile. Rekao nam je da je rodom iz okoline Novog Sada, a da vodi kafić u centru Beograda - ispričao je jedan komšija. Za izvesnog Ivana, koji je uspeo da umakne policiji, rekao je da im se predstavio kao biznismen iz Švajcarske i da je pažnju na sebe skrenuo automobilima - „poršeom“ i „mercedesom“.

Uhapšeni Matijašević, koji je kod sebe imao hrvatski pasoš izvađen u konzulatu te države u Subotici, navodno je u Grčku stigao pre dvadesetak dana i to iz Latinske Amerike.

Informacije koje je američka DEA dostavila grčkim istražiteljima ukazuju da je uhapšeni Matijašević kokain po ceni od 40.000 evra po kilogramu isporučivao automobilom ili biciklom. Uvrede porodice Matijašević

VI STE LEŠINARI, ŠTA VAS BOLI K...

Ženska osoba koja se predstavila kao član porodice Martina Matijaševića juče je u dva navrata zvala redakciju Kurira i uputila niz uvreda na račun novinara koji ovde rade. Osim što je osoba najavila tužbu zbog teksta o Matijaševiću, jer smo „uzeli njegovu sliku iz pasoša i stavili u novine“, nazvala je novinare lešinarima i go*nima. Na pitanje da prokomentariše hapšenje Matijaševića, žena je rekla: „Pa šta ako je uhapšen sa 135 kila, boli me k*rac da pričam sa vama“. Zatim je ovu psovku ponovila desetak puta.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track