SRPSKI KRALJ KOKAINA U VRBASU ŽIVEO SKROMNO, A U GRČKOJ PLIVAO U LUKSUZU! Uhapšen dok je spavao u vili koju je iznajmljivao za 4.500 evra!
Foto: Protothema.gr Printscreen, Printscreen

ŠOK U RODNOM MESTU

SRPSKI KRALJ KOKAINA U VRBASU ŽIVEO SKROMNO, A U GRČKOJ PLIVAO U LUKSUZU! Uhapšen dok je spavao u vili koju je iznajmljivao za 4.500 evra!

Crna Hronika -

Martin Matijašević (33) iz Vrbasa, koji je uhapšen proteklog vikenda u Atini zbog sumnje da je krijumčario i dilovao kokain vredan oko 15 miliona evra, u svom rodnom gradu živeo je život smernog momka, dok se u Grčkoj baškario u luksuzu.

Naime, Matijašević je uhapšen pre nekoliko dana u velikoj akciji grčke policije nakon dojave osobe čiji identitet policija drži u strogoj tajnosti. Usred noći desetine naoružanih policajaca upalo je u luksuznu vilu u Atini i u njoj zatekli Martina Matijaševića, Srbina koji ima i hrvatska dokumenta i neverovatnih 136 kilograma kokaina.

Martinu je određen pritvor od 18 meseci, a policija sada traga za misterioznim Ivanom, zvanim "Porše", koji je, prema pisanju atinskih medija, bio glavni čovek u ovoj trgovini kokainom.

Šok u Vrbasu

Informacija da je Matijašević uhapšen šokirala je stanovnike Vrbasa, odakle je on poreklom. Za njega u ovom kraju imaju samo reči hvale.

- Ne mogu da poverujem da je Martin kriminalac. Znam ga kao normalnog mladića i ne shvatam kako se našao u tim vodama. Znao sam da često ide preko granice, uglavnom u Grčku, ali to nisam povezivao sa bilo kakvim "mutnim radnjama" - rekao je za jedan od stanara naselja u kom i dalje živi Matijaševićeva porodica.

Komšije kažu da se radi o "izuzetno kulturnom momku koji se svima lepo javlja".

- Otac mu je pre mnogo godina poginuo u saobraćajnoj nesreći, a majka se pre godinu dana vratila iz Crne Gore u stan u Vrbasu. Martin je pre živeo tu sa starijim bratom - ispričao nam je Martinov poznanik.

Međutim, Martin je u Atini, izgleda, živeo drugačijim životom. Skup stan, dobra kola, druženje sa atinskm džet-setom. Oni su i bili njegovi glavni klijenti.

foto: Printscreen

Matijašević je uhapšen na spavanju, u luksuznom dupleksu u Atini. Iznejmljivanje ovog stana, kako pišu grčki mediji, plaćao je 4.500 evra i bio je iznajmljen na tri meseca.

U stanu u kom je uhapšen pronađena je i sveska sa imenima poznatih ličnosti iz Grčke koje su bile Matijaševićeve redovne mušterije. Policija ovaj spisak za sada drži u tajnosti, ali očekuje se da će, kada bude bio otkriven, izazvati potpuni haos na grčkoj estradi.

Komšije iz ovog luksuznog naselja s nevericom su posmatrale upad policije u zgradu.

foto: Printscreen

- Matijaševiić je noć subotu na nedelju proveo u gradu. Nedugo pošto je stigao kući, policija je banula na vrata. Bio je upadljiv, živeo je na visokoj nozi i vozio skupe automobile - ispričale su komšije za grčke medije.

Kako kažu, a mediji prenose, Matijašević je pričao da je rodom iz okoline Novog Sada i da je držao kafić u centru Beograda.

Za Ivana, za kojim policija sada intenzivno pada, kažu da se predstavljao kao biznismen iz Švajcarske i da je, takođe, bio upadljiv jer je vozio "poršea" i "mercedesa".

Kako se ispostavilo, on je od novca zadobijenog od prodaje kokaina, kupovao stanove i druge nekretnine.

Srbina, kralja kokaina u Atini, pre 20 dana policiji je odao tajni izvor koji je rekao da muškarac "stranac, star izmešu 30 i 35 godina, visok, mršav i tamne puti, poseduje i distribuira velike količine kokaina".

Kako pišu argetinski mediji Matijašević je kilogram kokaina prodavao za 40.000 evra.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV)EKSKLUZIVNO KURIR U KIJEVU U ŠTABU MIHAILA SAKAŠVILIJA:Večeras ističe ultimatum za predaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track