SRAMNO! Ubio ženu i dete, a sad mu kriv sudija!
Foto: Damir Dervišagić

Suđenje ubici iz Centra za socijalni rad

SRAMNO! Ubio ženu i dete, a sad mu kriv sudija!

Crna Hronika -

Marko Nikolić zatražio izuzeće sudije jer je sestra žene koju je ubio navodno rekla na TV da joj je sudija obećao da će ga osuditi

Marku Nikoliću (43), koji je 12. jula oko 15.30, naočigled brojnih prolaznika ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio bivšu nevenčanu suprugu Maju Đorđević (38) i četvorogodišnjeg sina Mihaila, juče je trebalo da se izjasni o krivici na suđenju za nasilje u porodici počinjeno na Božić 2013, ali je umesto toga zatražio izuzeće sudije.

Isti postupak protiv njega bio je zakazan i za 13. jul, samo dan pošto je ubio Maju i Mihaila, ali je i tada odložen zbog zločina koji se dogodio. Nikolić je inače nedavno optužen za ubistvo supruge i sina, a početak tog suđenja tek predstoji.

Sporna TV emisija

- Nikolićev branilac, advokat Borivoje Borović, juče je zatražio izuzeće sudije zbog sumnje u njegovu pristrasnost. On je kao razlog za sumnju naveo to što je Branislava Katanić, sestra pokojne Maje Đorđević, tokom gostovanja u jednoj TV emisiji izjavila da joj je sudija rekao da će Nikolić u predmetu za nasilje u porodici biti osuđen na zatvorsku kaznu - kaže izvor Kurira iz suda.

On podseća da je pokretanje ovog sudskog postupka protiv Nikolića prethodilo stravičnom zločinu, zbog kog ubici iz Rakovice preti maksimalna kazna od 40 godina. Branislava Katanić, koja je, prema tvrdnjama advokata, otkrila da ima neku vrstu dogovora sa sudijom, kaže za Kurir da je postupak za nasilje u porodici ne interesuje.

foto: Privatna Arhiva

Ne zaslužuje da živi

- Niti me zanima njegov zahtev za izuzeće, niti šta monstrum koji mi je ubio sestru i malog Mihaila sada traži. Iskreno, ne znam ni zbog čega mu sada sude za nasilje u porodici kada je ubio Maju i dete. Sada to, niti bilo kakva kazna, više nemaju smisla. Svi koji su gledali tu emisiju na televiziji dali su mi veliku podršku - kaže sestra brutalno ubijene Maje za Kurir.

foto: Nebojša Mandić

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu kaže da i dalje noćima ne može da spava.

- Otkad sam saznala da je mojoj sestri zadao više od 50 uboda nožem, od čega je 20 bilo u ruku, a dete ugušio i mrtvo doneo u Centar za socijalni rad, ne mogu da spavam. Moju sestru je kasapio, uhvatio je jednom rukom za kosu, naterao je da klekne i onda je zverski ubadao dok nije izdahnula. Sina je ubio tako što mu je zatvorio nos i usta, a drugom rukom ga davio. Mrtvog ga je doneo u Centar, bacio ga o zemlju i polomio mu i lobanju i karlicu - ogorčena je Branislava.

Ona ističe i da, posle svega, ne zna zbog čega mu se sudi.

- Svoje dete je golim rukama zadavio. Da je čovek, priznao bi šta je uradio, ne bi plaćao advokate, odlagao suđenja i pokušavao da se izvuče. Da li sudu, posle onoga što je uradio, treba još neki dokaz da je nasilnik - kaže očajna žena.

Činjenice

ZVERSTVO

Nikolić suprugu izbo i isekao više od 50 puta

jednom rukom je držao za kosu, drugom je kasapio

sina zadavio rukama

mrtvog ga bacio pred majku i polomio mu lobanju

Kurir / J. Spasić - J. Rafailović

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva, Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track