OPET POČELO SUĐENJE ZBOG UTAJE POREZA Mišković: Ovakvih optužbi nema ni u Severnoj Koreji
Foto: Tanjug Sava Radovanović.

Vlasnik „Delte“

OPET POČELO SUĐENJE ZBOG UTAJE POREZA Mišković: Ovakvih optužbi nema ni u Severnoj Koreji

Crna Hronika -

Miroslav Mišković negirao krivicu, rekavši da mu se sudi za krivično delo za koje se nikad nikome nije sudilo

Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, juče je u Specijalnom sudu odbacio navode optužnice koji ga terete da je sina Marka podstrekao da utaji 320 miliona dinara poreza.

On je naveo u uvodnom izlaganju, pred početak suđenja, da se za krivično delo za koje se protiv njega vodi postupak nikad nikome nije sudilo.

Bio osuđen na pet godina

- Optužnicu ne razumem ni jezički niti suštinski. Na teret mi se stavlja nešto što nikad nikome nije, za porez koji nikad nikome u Srbiji nije obračunat. Svi stručnjaci kažu da nema krivičnog dela - rekao je juče u sudnici vlasnik „Delte“. Mišković je, podsetimo, zbog ovog krivičnog dela bio osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i vratio postupak na početak.

foto: Vladimir Šporčić

Na zahtev sudije da se kratko izjasni o optužnici rekao je da je „strašno da neko kaže da je sve uradio sa umišljajem“.

- Ne mogu da verujem da se tako nešto tvrdi. I to za najvećeg poreskog platišu. Ne razumem da ja jedini treba da odgovaram za porez koji nikad nikome nije obračunat. Ni u jednoj zemlji na svetu. Ne znam da li toga ima u Severnoj Koreji - rekao je Miroslav Mišković, navodeći da će u svojoj odbrani dokazati da tog poreza nema.

Marko negirao krivicu

O optužnici su se juče kratko izjasnili i njegov sin Marko Mišković, kao i vlasnik „Nibensa“ Milo Đurašković, koji su rekli da „nisu krivi“.

Zamenik tužioca Tamara Ristić u svom uvodnom izlaganju navela je da tužilaštvo ima nove dokaze, dve presude Vrhovnog kasacionog i Upravnog suda iz 2016. i 2017, koje su dobijene od poreske policije, ali nije precizirala na šta se one odnose. Na ovu njenu najavu reagovao je Miškovićev branilac, advokat Zdenko Tomanović, koji je rekao da tužilaštvo mora da kaže o kakvim je dokazima reč „jer njegov klijent mora da zna od čega se brani i od kakvih dokaza“.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track