DRAMATIČNA AKCIJA U ŠPANIJI, UHAPŠEN IGOR SRBIN: Najtraženiji srpski begunac pao u gaćama, u pucnjavi ubijena 3 policajca
Foto: Printscreen Twitter, Privatna Arhiva

Osumnjičen za dvostruko ubistvo

DRAMATIČNA AKCIJA U ŠPANIJI, UHAPŠEN IGOR SRBIN: Najtraženiji srpski begunac pao u gaćama, u pucnjavi ubijena 3 policajca

Crna Hronika -

Srbin Igor Vaclavić koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo uhapšen je sinoć u Španiji. Za njim su tragale italijanske vlasti.

Nezvanično, tokom hapšenja došlo je do pucnjave. Prema prvim informacijama tri osobe su ubijene.

Kako prenose italijanski mediji, Ruski Igor, kako ga još nazivaju, zarobljen je tokom prošle noći. U saopštenju policije se navodi da su 3 osobe poginule, uključujući i dvojicu vojnika Civilne garde, tokom razmene vatre sa čovekom identifikovanim i kao Norbert Feher, dugo beguncem, poreklom iz Subotice. Hapšenje se odigralo u područjima El Ventorriljo, između gradova Teruela u Andori i Albalete del Arzobispo.

foto: Privatna Arhiva

U trenutku hapšenja, kako se navodi, bio je "obučen u uniformu i naoružan" sa oružjem ukradenim od pripadnika Civilne garde, ubijenih u pucnjavi.

BEGUNAC IGOR VACLAVIĆ: Odbegli Srbin košta Italiju čak 200.000 evra dnevno!

Bolonjski javni tužilac, u koordinaciji komandi Bolonje i Ferare, imao je dugu akciju praćenja aktivnosti osumnjičenog srpskog porekla. Druge istrage su sprovedene u Srbiji, Austriji i Francuskoj, sa transferima istražitelja, takođe u konsultaciji sa španskim policijskim organima, navode italijanski mediji.

foto: Printscreen

Hapšenje Igora Srbina udarna je vest i u španskim medijima, koji od jutros izveštavaju o dramatičnoj akciji policije.

POTERA U ITALIJI ZA VACLAVIĆEM: DNK potvrdio da je Srbin dvostruki ubica

Podsetimo, Vaclavić je navodno najpre 1. aprila 2017. ubio vlasnika bara Davida Fabrija u okolini Bolonje. Otad je bio u bekstvu, tokom koga je 8. aprila ubio čuvara šume Valerija Verija, a njegovog kolegu ranio. Opasni Srbin je tokom istrage dovođen u vezu sa ubistvom noćnog čuvara Salvatorea Čijanezea iz decembra 2015. Potraga za njim bila je fokusirana na močvarnu oblast Ferare, a jedan meštanin tvrdio je za italijanske medije da je video ubicu i opisao njegov sadašnji izgled.

foto: Printscreen

"Bio sam u dvorištu, igrao se sa svojim psom. On je brzim hodom prošao pored moje kapije, pogledao me pravo u oči, a onda otrčao. Brada mu je malo porasla, kao i kosa. Bio je u crnoj majici i u zelenim, vojničkim pantalonama", opisao je tada očevidac susret sa monstrumom.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Twitter, Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKP upao u hotel Ziru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja