KO JE NAJTRAŽENIJI SRBIN KOJI JE PAO U ŠPANIJI: Bivši vojnik obučen da preživi u najsurovijim uslovima! Ubio vlasnika kafića i šumara dok se krio!
Foto: Privatna Arhiva

ZA NJIM TRAGALE ITALIJANSKE VLASTI

KO JE NAJTRAŽENIJI SRBIN KOJI JE PAO U ŠPANIJI: Bivši vojnik obučen da preživi u najsurovijim uslovima! Ubio vlasnika kafića i šumara dok se krio!

Crna Hronika -

Srbin Igor Vaclavić koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo uhapšen je sinoć u Španiji.

Za njim su tragale italijanske vlasti, a Vaclavić, pod čijim je imenom odlužio zatvorske kazne ili pak Igor Ezekijela, sumnjiči se da je 1.aprila 2017. godine tokom pljačke kafića u Budriju ubio vlasnika italijanskog kafića Davida Fabrija.

Posle toga, 8. aprila ubio je čuvara šume Valerija Verija, a povredio njegovog kolegu. Istraga je utvrdila da je on te noći pobegao ukradenim kombijem, koji su presrele dve policijske patrole.

Farmer Damijano Baldin, početkom maja 2017. pokazao je novinarskim ekipama mesto na kome se krio dvostruki ubica Igor Vaclavić iz Subotice, najtraženiji begunac u Italiji. Navodno, on je kuću koja se nalazi na samo deset metara od Baldina koristio do prošle nedelje, kada je pobegao, i to noću.

foto: Printscreen Twitter, Privatna Arhiva

Inače, strani mediji pišu da se zapravo radi o Rusu, a ne državljaninu Srbije, a između ostalog nazivaju ga i ruski Rambo.

CIMER IZ ĆELIJE OTKRIVA ŠOK DETALJE O IGORU SRBINU Čoveka može da odere živog a gleda samo crtaće?!

Prema njihovim navodima radi se o superkriminalcu i bivšem vojniku, koji govori čak 6 jezika, a obučen je da preživi i u najsurovijim uslovima.

Pod imenom Igor Vaclavić poznat je italijanskim vlastima u čijim dokumetima stoji je robijao zbog pljačke koju je 2007. počinio u Ferari. Dve godine je proveo u zatvoru. Zbog nove pljačke uhapšen je 2010. kada je osuđen na pet godina zatvora.

Kako je onda ostao u Italiji kad je izišao iz zatvora ostala je enigma.

Ostavio sablasnu poruku na ogledalu

Italijanska policija je tokom pretrage na napuštenoj farmi, pronašla preteću poruku: "Ubiću vas!".

"U kući na napuštenoj farmi bila je sofa, regal, mali sto i okruglo ogledalo sa natpisom: "Ubiću vas!!!", sa istaknuta tri znaka uzvika.

- Sve što smo pronašli unutra smo poslali na forenzičku analizu - rekao je jedan od istražitelja.

Rusija ga nije htela da preuzme, tvrdeći da nije njen državljanin, dok je iz Beograda navodno došla još nepotvrđena depeša da je ubica čiji je DNK utvrđen boravio i u srpskim zatvorima.

Misteriji tu nije kraj.

Osumnjičeni Vaclavić koji se tereti za hladnokrvne likvidacije, pozirao je u odelu, uglađen i s naočarama za fotografije na navodno svojoj Fejsbuk stranici. Na toj se društvenoj mreži pak predstavlja kao Ezechiele Norberto Feher iz Subotice.

(Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE! PALA KRIMINALNA GRUPA: Oprali više od pola milijarde dinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track