BEOGRAĐANIN PRIZNAO DA JE PROGANJAO VODITELJKE RTS: Hteo sam samo da javni servis promeni programsku šemu
Foto: Printscreen

Tužilaštvo

BEOGRAĐANIN PRIZNAO DA JE PROGANJAO VODITELJKE RTS: Hteo sam samo da javni servis promeni programsku šemu

Crna Hronika -

Nisam bio zadovoljan radom televizije, nameravao sam da im ukažem gde greše, izjavio je Vladimir Dušić na saslušanju

Vladimir Dušić (33) iz Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je proganjao voditeljke Radio-televizije Srbije, priznao je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu da se lažno predstavljao i zakazivao sastanke novinarkama.

Kako Kurir saznaje, on je pokušao da se opravda time da nije imao nameru da ih seksualno uznemirava, već da ih ubedi da promene programsku šemu!

Lažni pilot

- Uhapšeni je na saslušanju priznao da je otvorio lažni Vajber nalog na ime voditeljke emisije „Upitnik“ Olivere Jovićević. Sa tog naloga njenim koleginicama je slao poruke i ugovarao sastanke predstavljajući se kao ona. Kada bi novinarke došle na zakazano mesto i videle da ih ne čeka Olivera, već nepoznati muškarac, on im se predstavljao kao pilot, iako je zapravo vozač kamiona - kaže izvor Kurira iz istrage.

Prema njegovim rečima, Dušić se juče na saslušanju pravdao da nije imao lošu, već dobru nameru.

- Nisam bio zadovoljan programskom šemom, hteo sam da se nađem s njima kako bih im ukazao gde greše, ali i da kao nacionalna televizija moraju da promene program. Ništa drugo mi nije bila namera - rekao je navodno na saslušanju uhapšeni mladić. Kako naš izvor navodi, Dušić je rekao da RTS mora da ponudi drugačiji program gledaocima, jer neke druge televizije, koje takođe imaju nacionalnu frekvenciju, prikazuju rijalitije što, prema njegovom mišljenju, nije dobro.

Zaplenjena oprema

Izvor Kurira otkrio je da je Dušić poruke slao brojnim voditeljkama, među kojima su i voditeleke „Slagalice“ Kristina Radenković, Marija Veljković i Milica Gacin, kao i voditeljke „Jutarnjeg programa“ Dušica Spasić i Dragana Kosjerina. MUP je saopštio da je policija prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla telefon, SIM kartice i računarsku opremu, za koju se sumnja da je korišćena za izvršenje krivičnog dela.

Kurir / J. S.

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) JOVANA SE RASPLAKALA USRED INTERVJUA! Zbog ovoga voditeljka Parova nije mogla da zadrži suze!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track