NAJČUVENIJI SRPSKI OSUĐENIK Vučko: Sit sam sudova i policije!
Foto: M.M.

Bivši osuđenik svedok

NAJČUVENIJI SRPSKI OSUĐENIK Vučko: Sit sam sudova i policije!

Crna Hronika -

Sticajem okolnosti, bio je svedok obračuna dvojice kontrolora sa jednim od putnika

Među putnicima koji su u četvrtak bili u autobusu niškog gradskog saobraćaja, kada je kontrolor bacio suzavac na putnike, bio je i najčuveniji srpski osuđenik Vučko Manojlović.

Manojlović, koji je iza rešetaka proveo skoro četiri decenije zbog ubistva tužioca u Leskovcu, do centra grada dolazi gradskim autobusom koji saobraća na relaciji Njegoševa ulica - Donji Komren. Sticajem okolnosti, bio je svedok obračuna dvojice kontrolora sa jednim od putnika.

- Čim je počela gužva, pribio sam se za stolicu i čekao da autobus stane. Kad su otvorili vrata, pobegao sam napolje, ne zbog gasa koji je štipao za oči i terao na kašalj nego u nameri da izbegnem policiju. Dosta mi je i policije i sudova, ma neću više na sud ni kao svedok. Verujte mi da živim kao monah. Odem do pijace, izbegavam čak i kafane i to je sve. Izbegavam ljude - kaže Manojlović.

Manojlović je bio osuđen najpre na smrtnu kaznu, a zatim na 40 godina zbog ubistva javnog tužioca u Leskovcu. Pre četiri godine pušten je na slobodu posle 33 godine robije, ali samo nekoliko meseci kasnije ponovo se našao na optuženičkoj klupi zbog seksualnog napada na svoju poznanicu Lj. M. Za ovo delo izrečena mu je uslovna zatvorska kazna.

Kurir / D. K.

Foto: M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja