IGORU VACLAVIĆU PRVO SUDE U ŠPANIJI: Serijskom ubici preti doživotna
Foto: Printscreen

Ćelija

IGORU VACLAVIĆU PRVO SUDE U ŠPANIJI: Serijskom ubici preti doživotna

Crna Hronika -

Vaclavić je tokom prvih sati boravka u pritvoru odbijao da sarađuje s policijom

Najtraženijem srpskom beguncu Igoru Vaclaviću iz Subotice, koji je prošle nedelje uhapšen nakon višemesečne potere, preti doživotna robija ukoliko ga španski i italijanski sudovi proglase krivim za ukupno šest ubistava koja je počinio u tim zemljama.

Za Vaclavićem je najpre mesecima tragala italijanska policija zbog dvostrukog ubistva koje je počinio u okolini Bolonje u aprilu ove godine. Ubrzo su ga istražitelji doveli u vezu sa još jednim nerešenim zločinom na severu Italije koji se dogodio godinu dana ranije.

Iako se sumnjalo da se i dalje krije u Italiji, uhapšen je u istočnoj Španiji, a akcija privođenja najtraženijeg begunca nije prošla bez novih žrtava, jer je Vaclavić uspeo da ubije dvojicu španskih policajaca i jednog nedužnog civila.

Vaclavić je tokom prvih sati boravka u pritvoru odbijao da sarađuje s policijom. Međutim, španski mediji su juče preneli da je na saslušanju jedino rekao da se u Španiji nalazi od septembra, kao i da je spreman da se suoči sa optužnicama u obe države.

I. M. - PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track