NASTAVLJENA SERIJA PALJEVINA U NIŠU: Zapaljen auto zamenika načelnika niške policije! Kola planula čim ih je parkirao
Foto: Dragana Kocić

Zabrinjavajuće

NASTAVLJENA SERIJA PALJEVINA U NIŠU: Zapaljen auto zamenika načelnika niške policije! Kola planula čim ih je parkirao

Crna Hronika -

Sumnja se da je ovaj požar povezan s prethodnima i da je podmetnut radi ometanja policijske istrage, kaže izvor Kurira

Službeni automobil MUP „folksvagen pasat“, koji je koristio zamenik načelnika niške policije Zoran Bogdanović, zapaljen je u nedelju oko tri sata ujutro.

Kako saznajemo, auto je planuo samo petnaest minuta nakon što ga je Bogdanović parkirao ispred zgrade u kojoj živi na Bulevaru Nemanjića, što ukazuje da ga je napadač očekivao.

foto: Dragana Kocić

Nije lične prirode

Ovo je sedmo zapaljeno vozilo za poslednjih mesec dana u Nišu, a postoji osnovana sumnja da su neke paljevine povezane, te da je požar na vozilu zamenika načelnika izazvan radi ometanja istrage. Policijski automobil zapaljen je samo dan nakon što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prilikom boravka u Svrljigu izjavio da očekuje da se utvrdi ko pali automobile po Nišu.

foto: Dragana Kocić

Kako saznajemo, isključeno je da je napad na Bogdanovića bio lične prirode jer je u pitanju policajac čiste biografije, poznat po beskompromisnom insistiranju na poštovanju zakona. Takođe, on je tek pre nekoliko meseci stigao u Niš iz Pirota, gde je takođe obavljao funkciju zamenika načelnika, pa je malo verovatno da je za tako kratko vreme nekom toliko stao na žulj da bi se našao na meti odmazde.

- Sve ukazuje na to da je osoba koja stoji iza paljevine vozila gradskih funkcionera zabrinuta zbog napretka istrage s obzirom na to da postoje ozbiljne indicije o kome se radi. Kada se radi o požarima, forenzika je nemoćna jer vatra uništava i biološke i ostale tragove, a vatrogasci dodatno kontaminiraju lice mesta. Međutim, na raspolaganju imamo i druga dokazna sredstva koja omogućavaju da se suzi krug osumnjičenih, što se u ovom slučaju i desilo - rekao je izvor Kurira.

Manja šteta

Inače, letos je zapaljeno i vozilo načelnika Odeljenja kriminalističke policije Dejana Utvića. Požar je blagovremeno primećen, pa je auto pretrpeo manju materijalnu štetu. Ni ova paljevina nije rasvetljena.

Počelo 15. novembra

I POLITIČARI NA METI

Neslavna serija započeta je 15. novembra, kad je upaljen „mercedes“ Dejana Jovanovića, jednog od rukovodilaca aleksinačke policije. Samo dan kasnije, u takođe namernoj paljevini, stradala je „škoda fabija“ zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, funkcionera SNS. Piroman je ponovo napao 19. novembra, kada je zapaljen „mercedes“ njegovog stranačkog kolege, direktora „Tržnice“ Gorana Đorđevića, a u isto vreme na drugom kraju grada zapaljen je „hjundai“ jedne Nišlijke. U naselju Trošarina 4. decembra upaljen je „pasat“ osobe koja nije javna ličnost, a požar se proširio i na „golf“ koji je pretrpeo još veću štetu.

Dragana Kocić - Foto: Dragana Kocić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Snimak napada bombom na kuću poznatog Kragujevčanina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track