ZAGRLJAJ SMRTI U ČUVENOJ BEOGRADSKOJ DISKOTECI: Prijatelj poznatog fudbalera Partizana ubijen je juče na mestu gde su počele KRVAVE DEVEDESETE!
Foto: Zorana Jevtić/Privatna Arhiva

OPASNO MESTO

ZAGRLJAJ SMRTI U ČUVENOJ BEOGRADSKOJ DISKOTECI: Prijatelj poznatog fudbalera Partizana ubijen je juče na mestu gde su počele KRVAVE DEVEDESETE!

Crna Hronika -

Aleksandar Savković (27) ubijen je, a Adija I. (29) teško ranjen nakon sukoba dve grupe muškaraca u noćnom klubu na Senjaku, što je mnoge podsetilo na ubistva iz 90-ih, budući da se radi o klubu gde je sve i počelo.

Tu se odigralo prvo mafijaško ubistvo, kada je Andrija Lakonić ubijen 1990. godine ispred kluba "Nana". Ovo ubistvo smatra se prvom mafijaškom likvidacijom, koja je pokrenula krvave devedesete. Kao izvršilac ubistva navodio se Veselin Vukotić.

On je te večeri bio u društvu Darka Ašanina, a navodno je nakon svađe s Lakonićem ispalio hice. Već sledeće noći pobegao je iz zemlje.

Ašanin je oslobođen optužbi da je učestvovao u likvidaciji, a slučaj će ostati upamćen po hapšenju inspektora Miroslava Bižića zbog sumnje da je sakrio pištolj kojim je Lakonić ubijen.

foto: PrintScreen

Bila je to zaista prava "smrt u diskoteci" i prvo ubistvo nekom klubu u Beogradu.

Reč je o čuvenom beogradskom klubu, koji radi do jutarnjih sati, pa je jasno da se svi koji žele da "nastave" provod okupljaju upravo ovde. Najčešće su svi pod uticajem alkohola, pa je tenzija primetna između žestokih momaka. Sem ubistava, policija je zabeležila veliki broj tuča, ali i ranjavanja...

foto: Zorana Jevtić

Zanimljivo je to da je pre tačno pet godina, 16. decembra 2013., Mirko M. (28), državljanin Crne Gore, teško je ranjen oko 2.30 u pucnjavi ispred kluba „Nana“ na Senjaku.

- Mirko M. došao je u klub sa još jednim prijateljem, koji je takođe državljanin Crne Gore. Unutra su sreli neke poznanike. Prema rečima našeg sagovornika, pili su alkohol i provodili se, a onda je u jednom trenutku izbila svađa s drugom grupom mladića.

Ubistvo Andrije Lakonića pokrenulo krvave devedesete, foto: Privatna arhiva

Pošto su zavađeni mladići postajali sve bučniji, obezbeđenje ih je izbacilo napolje, pa su sukob nastavili ispred.

- Tad je jedan od momaka izvadio pištolj i pucao u Mirka M. - kaže naš izvor.

Klub Nana je inače otvoren kao elitni klub u koji u početku nije mogao da dođe bilo ko, već veoma odabrana ekipa.

"Nana je po otvaranju zamišljena kao elitno mesto. Vlasnik je predvideo da posetioci moraju dolaziti u klub u odelima. Dolazile su i diplomate, stranci koji bi svraćali u Beograd, ali i estradne zvezde. Ulazilo se na preporuku ali i na člansku kartu. Bila je to hermetična diskoteka", izjavila je ranije kulturolog Maja Vukadinović za Nedeljnik.

Još jedan događaj iz krvavih 90-ih vezuje se za ovaj klub, a reč je o "mitskom" sukobu dva tada najopasnija gradska lika Đorđa Božovića Giške i Ranka Rubežića.

Vođa voždovačkog klana uspeo je da ispred "Nane" oduzme pištolj Rubežiću koji je tom prilikom i upucan. Božović je ga je odneo na obližnju prugu s koje ga je skinuo radnik železnice. Time je spasen život jednom od najopasnijih likova u istoriji BG kriminala.

HRONOLOGIJA - Ranije pucnjave

- maj 1992. Maskirani napadači pucali su na Aleksandra Kneževića Kneleta ispred "Nane", ali je on izbegao metke podvlačenjem pod volan.

- decembar 2013. Crnogorac Mirko M. upucan je u leđa ispred kluba "Nana". Ranjavanju je prethodila svađa dve grupe mladića.

- avgust 2014. Predrag Lj., Igor R. i Marko V. ranjeni su u pucnjavi ispred "Nane" kad je vatru otvorio napadač s motora.

(Kurir/Nedeljnik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track