ROĐENI UBICA: Saslušane Igora Vaclavića otkrilo zastrašujuće detalje njegovog života u Španiji
Foto: PrintScreen

počinio više ubistava

ROĐENI UBICA: Saslušane Igora Vaclavića otkrilo zastrašujuće detalje njegovog života u Španiji

Crna Hronika -

Norbert Feher, alijas Igor Vaclavić, a u medijima poznat i kao Igor Srbin saslušan je pred španskim sudom koji je odlučio da će ubica biti izručen Italiji, gde će mu se suditi za ubistva počinjena u aprilu u okolini Bolonje. Međutim, Feher će biti izručen tek po okončanju suđenja u Španiji za ubistva koja je počinio u ovoj zemlji.

foto: Privatna Arhiva

- Ubijte ga! - Stoko! - bili su povici koji su se čuli sa terasa zgrada koje okružuju sud u španskom gradu Teruel pred kojim je saslušan 36 –godišnji ubica iz Srbije u trenutku kada je izlazio iz policijskog kombija i ulazio u sudnicu.

Feher, inače državljanin Srbije na saslušanju je rekao da je u Španiju stigao u septembru, i da u toj zemlji nije radio, kao i da nije imao novca, tvrdeći da se hranio isključivo onim što ukrade u seoskim domaćinstvima.

Tokom saslušanja koje je trajalo gotovo pet sati, priznao je ubistva počinjena u Španiji, kao i da je u osam razlilčitih zemalja koristio 18 različitih lažnih identiteta. Sumnja se da je Feheru u Španiji pomagala žena poreklom sa Kube, ali je on tokom saslušanja odbio da otkrije njeno ime.

Istražitelji veruju da je ubica poslednja tri meseca proveo na području između Valensije i mesta Teruel u kom je uhapšen, kao i da je u tom periodu izveo niz krađa na seoskim imanjima, sa kojih je pretežno krao pršut i drugu hranu. Za te krađe španska policija je prvobitno sumnjičila bandu iz Rumunije, ali sada pretpostavljaju da je za njih odgovoran Feher.

Onesvestio se pijan za volanom

Prema zvaničnoj rekonstrukciji, Feher je uhapšen nakon sedam sati koje je proveo na jednoj farmi, kada je kamionetom koji je ukrao izašao na put u nameri da pobegne. Umesto toga se, međutim, onesvestio za volanom i to najverovatnije zbog velike količine alkohola u krvi. Kako je sam rekao na saslušanju, tokom tri dana koja su prethodila hapšenju Feher je neprestano pio, a na mestu ne kojam se skrivao pronađene su prazne flaše vina i ruma.

Autopsija tela ubijenih priopadnika španske civilne garde pokazuje da je Feher imao nameru da ih ubije. Jedan je ubijen sa tri, drugi sa pet metaka. Prilikom hapšenja, prema rečima policajaca koji su bili na licu mesta nije čak ni pognuo glavu, a "u njegovim očima nije bilo ničega osim hladnoće, videlo se da je rođeni ubica".

Feher se u Španiji tereti za tri ubistva koja su se dogodila 14 decembra, kada je ubio dvojicu pripadnika španske Civilne garde i farmera na čijem imanju je uhapšen, kao i dva pokušaja ubistva 5. decembra, kada se sumnja da je ranio dve osobe prilikom pokušaja pljačke.

U Italiji će mu se suditi za tri ubistva počinjena u aprilu ove godine.

Istražitelji su i dalje čvrsto uvereni da je Feher imao pomoćnike, pre svega zbog količine oružja i municije koji su kod njega pronađeni, a koje, smatraju, ne bi mogao sam da kupi.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NASRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track