SPASAVANJE KOD NIŠA: Skočio sa litice, izvukli ga posle tri sata drame
Foto: M.M.

Herojski

SPASAVANJE KOD NIŠA: Skočio sa litice, izvukli ga posle tri sata drame

Crna Hronika -

Policajci i lekari Hitne pomoći probijali se po bespuću dok nisu došli do mladića

Niška policija i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć spasli su život jednom tridesetogodišnjaku iz sela Kamenica koji je skočio sa stene između tzv. Srećkovog vrela i Čukera.

Po nepristupačnom terenu i izuzetno hladnom vremenu spasioci su se skoro tri sata probijali dok nisu prišli unesrećenom čoveku i izvukli ga iz provalije.

Teški uslovi

Detalje spasilačke akcije, koja se odigrala 19. decembra, na svom Fejsbuk profilu podelio je lekar Hitne pomoći Miodrag Branković.

- Od 20 do 23.40 učestvovao sam u potrazi i spasavanju pacijenta u selu Kamenica kao deo ekipe Hitne medicinske pomoći, (vozač Zvonko Veselinović i medicinska sestra Jasmina Ilić), zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Nišu. Posle nekoliko sati potrage policajci su uspeli da pronađu pacijenta, a onda smo ga pomoću nosila spustili do vozila i prebacili do Urgentnog centra. Bilo je strašno teško jer nismo imali adekvatnu obuću za zimske uslove, penjali smo se u patikama, a samo zahvaljujući požrtvovanosti i sreći uspeli smo da spasemo čoveka, a da se niko drugi ne povredi - naveo je Branković, koji je snimio deo uspona do unesrećenog čoveka.

Slutili najgore

Kako saznajemo, mladić koji je skočio sa stene je iz sela Kamenica, a njegov nestanak prijavili su roditelji.

- On se te večeri pozdravio s porodicom, požalio im se da ne može više da živi dosadašnjim životom i nestao. Nesrećni ljudi su posumnjali na najgore i obavestili policijsku stanicu u naselju Pantelej. Odmah su upućene dve patrole na teren koje su započele potragu za nestalim mladićem. Posle skoro tri sata, u blizini Srećkovog vrela, na oko četiri kilometra od sela Kamenica, čuli su njegovo zapomaganje. Međutim, pristup do čoveka bio je skoro nemoguć zbog strmog terena i snega koji je pretio da i spasioce povuče u ponor. Samo zahvaljujući izuzetnoj hrabrosti svih ekipa uspeli su da ga izvuku bukvalno se držeći jedni za druge i pomoću nosila koja su ojačali policijskim uprtačima - kažu naši sagovornici. D. K.

Klinički centar Niš

TEŠKO POVREDIO KIČMU

Kako saznajemo, mladić koji je skočio sa stene zadobio je tešku povredu kičme.

- Zbog povrede kičme nije mogao da se kreće, pa su spasioci morali da ga stave na nosila i spuste do vozila. Zbrinut je u niškom kliničkom centru, za sada se ne zna da li će povreda koju je zadobio ostaviti trajne posledice - kažu naši izvori.

Kurir / E.K.

Foto: M.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PODLETEO POD KAMION I OSTAO ŽIV!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja