LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK SE BRANIO OD OPTUŽBI: Namestili su mi biznismenka i policija, nisam prevarant!
Foto: Privatna Arhiva

SUĐENJE

LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK SE BRANIO OD OPTUŽBI: Namestili su mi biznismenka i policija, nisam prevarant!

Crna Hronika -

Prijateljica moje ljubavnice, privrednica iz Niša, pokušava da mi se osveti tvrdnjom da sam joj uzeo novac, a dvojica pripadnika MUP sprečavaju me da ih razotkrijem, tvrdi Zvonko Cvetković

Zvonko Cvetković (63) iz Kragujevca, koji je optužen da je predstavljaući se kao lažni savetnik premijera Srbije Aleksandra Vučića prevario ljubavnicu V. M. iz Jagodine i nišku privrednicu N. R., i juče je u Višem sudu u Nišu negirao da ih je oštetio za više od 33.000 evra.

Cvetković je rekao da je sve što mu se stavlja na teret posledica zavere u koju su uključeni policija, ali i biznismenka N. R. i da je navodno o tome obavestio najviše državne funkcionere, uključujući i ministra policije Nebojšu Stefanovića.

Mutni poslovi

Kragujevčanin se tereti da je 2. jula 2015. u Ćupriji upoznao V. M. predstavivši joj se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

- Iskoristivši intimnu vezu, uzeo joj je 350.000 dinara za renoviranje kuće. Potom je stupio u kontakt s njenom prijateljicom N. R., kojoj je kazao da ima saznanja da će biti uhapšena zbog šverca robe, te joj je zatražio 30.000 evra da bi je spasao. N. R. mu je traženu sumu platila, ali je ubrzo shvatila da je prevarena - navodi se u optužnici.

foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović

Tvrdi da je bogat

IMAM FIRMU, KUĆU, STANOVE, AUTOMOBILE...

Cvetković je na suđenju nabrojao imovinu koju je navodno stekao kao biznismen.

- Vlasnik sam firme za trgovinu naftnim derivatima „Eltom oil“, prosečna mesečna zarada mi je 200.000 dinara. Imam kuću od 250 kvadrata u Kragujevcu, dva stana u Novom Sadu i jedan u Prištini. Od vozila imam „mercedes 350“ proizveden 2013. i „sitroen C5“ iz 2015. Posedujem i ušteđevinu - kazao je Cvetković, inače poznat po nadimku „doktor“ jer je jedno vreme radio u medicinskoj struci iako je završio mašinsku školu. Takođe je voleo da se predstavlja kao službenik BIA.

Optuženi je osporio da je obmanuo njenu prijateljicu.

- Tačno je da sam od žene s kojom sam i sada u intimnoj vezi uzeo, mislim, oko 300.000 dinara, ali sam imao nameru da joj te pare vratim - branio se Cvetković. On je potvrdio da je N. R. upozorio na hapšenje.

- Od mog prijatelja, policijskog inspektora, saznao sam da će biti uhapšena zbog šverca robe iz Republike Srpske. Znajući da je ona prijateljica žene s kojom se viđam, upozorio sam je na to, a ona mi je u znak zahvalnosti poklonila viski i ništa više - ustvrdio je Cvetković. Komentarišući razloge zbog kojih ga je N. R. optužila za prevaru, naglasio je da joj je cilj bio da prikrije mutne poslove.

Cvetković je optužio i dvojicu policajaca iz Niša koji su ga uhapsili da su deo zavere.

- Znam neke stvari o kojima ne smem da pričam, a ta dvojica su sve osmislila da me spreče da to razotkrijem. O tome je obaveštena i unutrašnja kontrola - kazao je Kragujevčanin.

Perišić na sudu

Cvetkovićev branilac predložio je za svedoka bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića. On bi trebalo da posvedoči da je Cvetkovićeva ljubavnica tipovala Perišićevu vikendicu, koja je obijena. Na ovaj način mogli bi da se dovedu u pitanje i njeni navodi protiv Cvetkovića.

Filmska priča

Pozivao se na ministre, tužioce...

- Jednu od žrtava ubedio da je imao sastanak s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem

- Pred žrtvom navodno telefonirao Miljku Radisavljeviću, tužiocu za organizovani kriminal

- Jednoj žrtvi tražio još para da ne bi ostatak sume „morao da pozajmi od Bratislava Gašića“

- Ljubavnici uzeo novac navodno za poklon za svadbu sina bivšeg ministra Bratislava Gašića

Kurir / Dragana Kocić

Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Aleksandar Jovanović Cile

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja