ŠOKANTAN PREOKRET! ZORAN MARJANOVIĆ USKORO NA SLOBODI: Nema dokaza da je ubio Jelenu!
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Šok!

ŠOKANTAN PREOKRET! ZORAN MARJANOVIĆ USKORO NA SLOBODI: Nema dokaza da je ubio Jelenu!

Crna Hronika -

Tužilaštvo nema dovoljno dokaza da protiv Zorana Marjanovića podigne optužnicu, samim tim očekujem da će 15. marta biti pušten na slobodu. To je moje mišljenje od samog početka postupka, kaže za Kurir advokat Noel Đurišić, jedan od branilaca Marjanovića i zastupnik porodice pred Centrom za socijalni rad.

Đurišić navodi da je pritvor Marjanoviću, u kome se nalazi od 15. septembra, određen bez osnova.

Nema osnova za pritvor

- Čak i da je on nešto uticao na javnost na bilo koji način, to je davno iščezlo. On javnost ne uznemirava ni na koji način i stvar je u tome što je do njegovog hapšenja prošlo godinu i po dana. I kako on to sada odjednom uznemirava javnost? A nakon izvođenja novih dokaza sve je manje sumnje da je on to uradio - objašnjava Noel Đurišić.

foto: Vladimir Šporčić

On navodi da nema ništa protiv krivičnog postupka koji se protiv Marjanovića vodi, ali da on treba da se brani sa slobode.

NOEL ĐURIŠIĆ: Ogorčeni smo na Centar za socijalni rad jer ne daju Jani da viđa oca

- Niko ovde nema u vidu interes njegovog deteta, koje pati jer ne viđa oca. Jednom je bila u poseti kod njega, ali je nakon toga Centar za socijalni rad zabranio dalje posete pod obrazloženjem da ne postoje adekvatni uslovi da ga posećuje. Zbog toga sam podneo zahtev Centru da oni odrede model, odnosno način na koji bi dete moglo češće da viđa oca - kaže Đurišić i nastavlja:

Roditeljsko pravo

- Ogorčeni smo na Centar za socijalni rad, po njima je dovoljno to što je ćerkica jednom za tri meseca videla oca. Ne sme niko da zanemari prezumpciju nevinosti i činjenicu da Marjanović nije lišen roditeljskog prava.

Branilac Zorana Marjanovića kaže da on i dalje u zatvoru pita samo za ćerku Janu.

- To me uvek prvo pita. Onda kaže da mu je najveća želja da je vidi, pa makar i u zatvoru. Teško mu je, kome ne bi bilo na njegovom mestu. Posetili su ga i ostali članovi porodice, ali je susret s Janom bio najemotivniji - izjavio je advokat Đurišić.

Treba da se urade dva važna veštačenja

MARJANOVIĆ IDE NA NEUROPSIHIJATRIJSKO POSMATRANJE

Više javno tužilaštvo, koje vodi istragu, privelo je kraju prikupljanje dokaza protiv Zorana Marjanovića. Do odluke o podizanju optužnice ostalo je da se urade neuropsihijatrijsko veštačenje i veštačenje telefonskih komunikacija.

- Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazaće da li je u momentu ubistva bio uračuljiv ili ne, odnosno da li ima neke psihičke probleme. Ovo veštačenje nije dokaz da li je kriv ili ne, već samo da li je eventualno svestan svojih postupaka - objašnjava sagovornik Kurira iz istrage. S druge strane, veštačenje stručnjaka za telekomunikacije trebalo bi da pokaže gde se ko tačno nalazio u vreme ubistva, ali i ko je koga zvao.

- Biće utvrđena i sadržina telefonskih komunikacija, koja bi mogla mnogo toga da otkrije - dodaje naš sagovornik na kraju.

foto: Kurir

Vaš omiljeni magazin o poznatima

OVO SE NE PROPUŠTA: Kurir vam poklanja praznično izdanje magazina Glossy

Ne propustite danas, najbolje dnevne novine i najtiražniji magazin o poznatima, 80 strana sadržaja za samo 40 dinara

Svake srede Kurir vam poklanja omiljeni magazin o poznatim ličnostima – Glossy, koji danas izlazi u specijalnom novogodišnjem ruhu. Seka Aleksić:“ Sin nas je promenio“.

Nataša Ninković: „Nisam stroga majka“. Svi detalji proslave punoletstva ćerke Sonje Vuksanović.

Danas dobijate 80 strana sadržaja za samo 40 dinara.

To može samo Kurir!

foto: Kurir

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja