SMENA U NIŠU: Šef policije pao zbog paljevina
Foto: M.M.

Nišlije opet ostale bez načelnika

SMENA U NIŠU: Šef policije pao zbog paljevina

Crna Hronika -

Ninoslav Mitić, načelnik niške policijske uprave, smenjen zbog nekoliko podmetnutih požara na automobilima i nerešavanja ovih slučajeva

Ninoslav Mitić, načelnik niške policijske uprave, smenjen je posle dve godine provedene na ovoj funkciji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je ovu informaciju, ali nije obrazložilo razloge za promenu prvog čoveka niške policije, već je samo navelo da će procedura njegovog razrešenja biti okončana za nekoliko dana.

Međutim, ministar Nebojša Stefanović nedavno je u nekoliko navrata izjavljivao da neće biti zadovoljan radom niške policije dok ne budu rasvetljene učestale paljevine vozila, te da su, ukoliko se to ne desi, moguće kadrovske promene.

Nerešeni slučajevi

Za poslednjih nekoliko meseci zapaljeno je osam vozila, od kojih tri policijskih službenika, načelnika OKP Dejana Utvića, rukovodioca aleksinačke policije Dejana Jovanovića i Mitićevog zamenika Zorana Bogdanovića. Goreo je i auto zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, direktora „Tržnice“ Gorana Đorđevića i još tri čiji su vlasnici bili građani.

- Osim krivične prijave, koja je podneta protiv jednog muškarca koji se sumnjiči za paljevinu Jovanovićevog vozila, ostali slučajevi nisu razrešeni. Ulje na vatru dolila je i eksplozija u kojoj je stradao Dejan Šarković koja je, iako nema veze s ostalim događajima, pogoršala sliku o bezbednosti u Nišu - kaže naš izvor.

foto: M.M.

Niška policija je bila pod velikim pritiskom da reši paljevine, ali poznavaoci prilika u gradu tvrde da su joj bile vezane ruke. Opozicione stranke su isticale da paljevine imaju veze sa obračunima unutar niškog SNS. Mitić, osim što je kazao da je došao i odlazi kao profesionalac, nije želeo da komentariše vest o razrešenju.

Ko će zauzeti Mitićevo mesto, još je nepoznanica, ali pod ovim okolnostima, niko se rado neće prihvatiti ove dužnosti. Do imenovanja Ninoslava Mitića, funkciju načelnika je obavljao Beograđanin Srđan Grekulović.

Srđan Grekulović
Srđan Grekulovićfoto: M.M.

Ko je naslednik

Mada je penzionisan, javna je tajna bila da nije bio po volji rukovodstva MUP. Za njegovog mandata bilo je dosta problema u međuljudskim odnosima, čemu su kumovali njegovi saradnici, od kojih je jedan tužen za mobing.

Mitić je bio omiljen u kolektivu i poznat kao čovek koji je svima hteo da pomogne. Do imenovanja novog načelnika, nišku policiju vodiće Mitićev zamenik Zoran Bogdanović.

foto: M.M.

Paljevina u Novom Sadu

ZAPALJEN AUTOMOBIL POLICAJCU

Pripadniku novosadske policije preksinoć je zapaljen BMW na parkingu na uglu Bulevara Evrope i Ulice Olge Petrov. Uprkos brzoj reakciji vatrogasaca, automobil je u potpunosti izgoreo. Preksinoć je u Novom Sadu zapaljen i jedan automobil marke „pežo“, a novosadska policija radi na rasvetljavanju i tog događaja.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO NAS TO SNIMA? Ministar Stefanović rešio misteriju o kamerama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track