KONAČNO STIGLI REZULTATI 3D REKONSTRUKCIJE: Nesumnjivo utvrđeno da je Jelena MRTVA donešena na nasip!
Foto: Privatna arhiva, Profimedia

KONAČNO STIGLI REZULTATI 3D REKONSTRUKCIJE: Nesumnjivo utvrđeno da je Jelena MRTVA donešena na nasip!

Crna Hronika -

Jelena Marjanović koja je 3. aprila 2016. godine nađena mrtva u kanalu punom vode na nasipu Crvenka u Borči nije ubijen ana mestu na kojem je njeno telo pronađeno, a njen ubica dobro je poznavao nasip, rezultati su najnovije forenzičke 3D rekonstrukcije koju je obavio Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada.

Nenad Šipka, direktor CFI, predstavio je rezultate do kojih je došao njegov tim stručnjaka, analizirajući nasip Crvenka i objasnio da je rekonstrukcija rađena na osnovu fotografija sa uviđaja, obdukcionog nalaza i izjava Zorana Marjanovića, Jeleninog supruga.

foto: Zorana Jevtić

Prilikom analize lica mesta pronalaska tela Jelene Marjanović, uočili smo da je nasip jedino mesto odakle se može doći do vode, a da se ne lomi šiblje koje obilno raste pored kanala. Iz ovoga smo izvukli zaključak da je ubica, ili osoba koja je dovezla Jelenino telo, dobro poznavala nasip - kaže Šipka i dodaje da shodno tome sledi „da je ubica unapred morao da zna za ovo mesto i da tu može da priđe vodi i da baci telo, a da ne ostavi trag tkanine, kože ili krvi na šiblju koje obilno raste pored kanala“.

Objašnjavajući rezultate 3D rekonstrukcije Nenad Šipka je naveo da njegov tim isključuje mogućnost da je Jelena ubijena na nasipu.

- Isključuje se mogućnost da je tu usmrćena, u bližoj i daljoj okolini lica mesta pronalaska tela. U bližoj okolini nisu pronađeni tragovi krvi, a nema ninakvog logičkog objašnjenja zašto bi ubica nosio telo više stotina metara, da bi ga baš ovde bacio u vodu, pri tome rizikujući da bude viđen i identifikovan - navodi direktor CFI koga je angažovala porodica Krsmanović.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track