OSLOBOĐEN OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBISTVA ISPRED BEOGRADSKOG SPLAVA: Dobio samo pola godine i novčanu kaznu zbog držanja municije
Foto: EPA

SUĐENJE

OSLOBOĐEN OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBISTVA ISPRED BEOGRADSKOG SPLAVA: Dobio samo pola godine i novčanu kaznu zbog držanja municije

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Đorđevića od optužbi za pokušaj dvostrukog ubistva 8. januara 2012. ispred splava "Amsterdam" u Beogradu, i istovremeno ga osudio na šest meseci zatvora i 50.000 dinara, zbog držanja municije bez dozvole.

Đorđević je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića kao i za nedozvoljeno nošenje pištolja .

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu od septembra prošle godine.

Prema presudi, koja je objavljena na sajtu suda, Đordević je osuđen jer je 11. januara 2012. godine u stanu u Beogradu, neovlašćeno držao municiju - 17 metaka, koju je prethodno neovlašćeno nabavio.

Takode, prvostepenom presudom okrivljeni Marko Đordević je oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnom delom nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih naprava.

"Po nalaženju Apelacionog suda, u pogledu izvrpenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja držanja, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih naprava, pravilno je prvostepeni sud našao da nije dokazano da je okrivljeni izvršio navedena krivična dela", navodi se u odluci.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja