SAHRANJEN SRDAN GROZDANOVIĆ IZ NIŠA: Umesto testere dohvatio lovačku pušku i upucao se
Foto: PrintScreen

Nesreća posle lova

SAHRANJEN SRDAN GROZDANOVIĆ IZ NIŠA: Umesto testere dohvatio lovačku pušku i upucao se

Crna Hronika -

Penzionisani policajac Srdan Grozdanović (56), koji je stradao u nesvakidašnjoj nesreći u nedelju u selu Duga Poljana kod Gadžinog Hana, sahranjen je u sredu na groblju u Brzom Brodu.

Srdan je kobnog dana u Gadžinom Hanu bio u lovu sa šurakom i dvojicom prijatelja. On je teško ranjen kad je slučajno zakačio oroz svoje puške „petometke“. Zadobio je ustrelnu ranu u grudi od koje je ubrzo preminuo u sanitetskom vozilu tokom transporta do Kliničkog centra u Nišu.

Manojlo Petković u šoku je nakon smrti dugogodišnjeg prijatelja.

- I ja sam penzionisani policajac, sa Srdanom sam godinama radio, a zajedno smo išli u lov. Posle lova svratili smo u kuću jednog prijatelja. Srdan je doneo neko drvo iz planine i hteo je da ga iseče za ogrev. Gurnuo je ruku u gepek gde mu je bila motorna testera, ali i puška, i slučajno dotakao oroz. Nisam video nesreću, samo sam čuo pucanj. Istrčao sam iz kuće. Srdan je krvario, držao sam ga, on me je gledao. Otvarao je usta kao da je hteo nešto da mi kaže. Strašno je to za sve nas, uvek smo kao profesionalci upozoravali druge da pažljivo rukuju oružjem, a eto, Srdan je poginuo od svoje puške - kazao je očajni prijatelj.

Srdan je pre penzionisanja bio komandir Policijske stanice u Gadžinom Hanu. Sa suprugom, sinom i dve kćeri živeo je u niškom naselju Nikola Tesla.

D. K. - Foto: PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track