MRAČNA PROŠLOST UBICE DEVIZNE PENZIONERKE: Monstrum ubio i pre 16 godina!
Foto: Jelena Rafailović

OTKRIVAMO

MRAČNA PROŠLOST UBICE DEVIZNE PENZIONERKE: Monstrum ubio i pre 16 godina!

Crna Hronika -

Goran Mikuljević, koji je uhapšen zbog sumnje da je pre tri meseca u Porodinu kod Žabara masakrirao Hristinu Ilić, 2002. godine ubio Rajka Milosavljevića takođe u pokušaju pljačke kuće devizne penzionerke

Goran Mikuljević (47) zvani Mikulja, koji je uhapšen zbog sumnje da je pre tri meseca u selu Porodin kod Žabara nožem masakrirao deviznu penzionerku Hristinu Ilić (81), pre 16 godina počinio je gotovo identičan zločin. On je tada, u nameri da opljačka kuću M. B., koja je takođe radila u inostranstvu, ubio Rajka Milosavljevića (44) iz Starog Sela kod Velike Plane, koji je pokušao da ga spreči u tome.

Ovaj zločin dogodio se 25. februara 2002. godine, kada su Mikuljević i saučesnik te večeri pokušali da ukradu automobil iz kuće M. B.

foto: Jelena Rafailović

Imao pomagača

- Milosavljević je bio u vanbračnoj vezi sa M. B. Kobne večeri njih dvoje su spavali, kada je ona oko dva sata čula neobične zvuke. M. B. je invalid i, dok je ustajala iz kreveta da proveri šta se dešava, probudila je Rajka. On je krenuo napolje i, čim je otvorio ulazna vrata, našao se oči u oči sa Mikuljevićem i njegovim pomagačem. Pitao ih je: „Šta to radite?!“, a Mikuljević je bez reči pucao u njega - priča za Kurir jedan od komšija M. B., koji iz straha nije želeo da mu objavimo ime.

foto: Jelena Rafailović

Kada je čula pucnje, M. B. je krenula napolje, a Mikuljević je zapucao i na nju.

- Nakon što su ubili Milosavljevića, ubica i njegov pomagač su krenuli da beže. Kada se M. B. pojavila na vratima, bili su odmakli nekoliko metara. Kada su je videli, Mikulja je zapucao, ali je zbog razdaljine, srećom, promašio - kaže naš sagovornik.

Uhapšen iste večeri

NAKON ZLOČINA PIO KAFU

Goran Mikuljević je nakon ubistva 2002. godine uhapšen iste večeri, i to u kući prijatelja nedaleko od mesta zločina.

- On se družio sa tim ljudima. Reč je o dvojici braće. Te večeri su ga navodno ubeđivali da ne ide u kuću M. B. jer je Rajko imao oružje. Jednog je silom naterao da krene sa njim. Kada ga je policija pronašla u kući, sedeo je za stolom i pio kafu - rekao je izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, ubrzo je došla policija jer su komšije čule hice i prijavile.

- Rajko je ispred kuće izdahnuo na rukama M. B., a Mikuljević uhapšen iste večeri. Čuo sam da su na njegovoj jakni i pištolju pronađeni tragovi krvi. Kada su ga uhapsili, navodno je rekao: „Jeste, ubio sam ga, radite šta hoćete.“ Osuđen je na robiju, a iz zatvora je izašao u septembru 2016. Sredinom prošle godine zvao je M. B. telefonom i predstavio se kao Mikuljevićev najbolji prijatelj. Rekao joj je da mu duguje odštetu za vreme provedeno u zatvoru, da bi se kasnije saznalo da je on u stvari zvao - kaže meštanin Starog Sela.

foto: Dragana Udovičić

Žive u strahu

Kako navodi, od tog dana nesrećna M. B. živi u strahu.

- Kuću je obezbedila svim mogućim nadzorima, ali ne zato što u njoj krije bogatstvo već da sačuva život od razbojnika. Nažalost, ona nije jedina koja tako živi. Svi koji su stekli penzije u inostranstvu tako žive i plaše se da sami spavaju u kući - priča naš sagovornik.

foto: Jelena Rafailović

Pola života po zatvorima

ŽIVEO SAM, NIJE SE ŽENIO

Dvostruki ubica pre odlaska na robiju živeo je Starom Selu.

- Tu mu je porodična kuća, sam je živeo jer su mu otac i majka preminuli. Retko smo ga viđali jer je veći deo svog života proveo u zatvoru. Koliko znam, nije se ženio - rekla nam je jedna od Mikuljevićevih komšinica.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Dragana Udovičić, Jelena Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ORILA SE BANJA LUKA! Narod i vojska Republike Srpske spektakularno proslavili Dan RS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track