ISPOVEST SINA PACIJENTA KOJI JE ISPAO IZ SANITETA: Tu stravičnu scenu nikada neću moći da zaboravim! Sestra je prepoznala oca po nogama!
Foto: Foto: T.S.

STRAVIČNO

ISPOVEST SINA PACIJENTA KOJI JE ISPAO IZ SANITETA: Tu stravičnu scenu nikada neću moći da zaboravim! Sestra je prepoznala oca po nogama!

Crna Hronika -

VRANJE - Moj tata nije imao pola lobanje, bio je sav polomljen. Ovo je strašno, ne dao bog nikome da doživi tako nešto.

Ovako za Kurir priča Nemanja Mitić (27), čiji je otac Goran (56) iz Donje Trebešinje kod Vranja poginuo u nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći u Grdeličkoj klisuri kada je ispao iz vozila Hitne pomoći u kojem se nalazio kao pacijent, a na njega je naleteo kamion.

Jeziva scena

Nemanja Mitić kaže da je kobnog 29. decembra sa sestrama bio u svojim kolima u pratnji saniteta koji je iz Niša vraćao oca u bolnicu u Vranje.

- U novembru je otac imao moždani udar zbog kog mu je bila oduzeta leva strana. U petak ga nisu ga primili u bolnici u Nišu, pa smo krenuli nazad. Sve vreme je bio svestan. Išli smo iza saniteta, koji nam je bio odmakao. Na ulazu u Džep, gde se nesreća dogodila, naišli smo na kolonu. Kad smo se približili mestu udesa, video sam na putu leš. Moja sestra je rekla: „Ma ovo je naš otac, prepoznala sam ga iako su mu se videle samo noge.“ Kad sam video unakaženo telo oca, tu sliku neću moći nikad da zaboravim - priča Nemanja i dodaje:

- Ovo što se desilo, da iz kola Hitne pomoći izleti pacijent, to se još nigde nije dogodilo. Možete da zamislite u kakvom smo stanju moja majka i dve sestre. Ne znam samo zašto je vozač mogao da pretiče preko pune linije, nije morao da žuri jer tata nije bio životno ugrožen. Za ovo neko mora da odgovara, samo da se ovako nešto ne bi desilo nekom drugom.

Nesreća se dogodila u petak oko 20 časova, kada je sanitet pokušao da pretiče na magistrali, pa se vratio u svoju traku i udario u kamion ispred.

Ispao kroz prozor

- Pacijent je od siline udarca ispao kroz prozor desnih bočnih vrata i pao na kolovoz, nakon toga je na njega naleteo kamion, koji je udario pacijenta prednjim desnim točkom. Tom prilikom povređena je i medicinska sestra - kažu u tužilaštvu. Vozaču A. S. (39), koji je upravljao sanitetom, određen je pritvor od 30 dana.

Kurir / T. S.

Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track