PSIHIJATRI REŠETALI MUŽA UBIJENE PEVAČICE: Zoran Marjanović je genije! Ubedio je sebe da nije ubica!
Foto: Stefan Jokić

OTKRIVAMO: Veštaci nakon razgovora s Marjanovićem

PSIHIJATRI REŠETALI MUŽA UBIJENE PEVAČICE: Zoran Marjanović je genije! Ubedio je sebe da nije ubica!

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ubistvo pevačice Jelene Marjanović tokom psihijatrijskog veštačenja staloženo odgovarao na brojna pitanja stručnjaka, ostavivši utisak potpuno nevine osobe

Zoran Marjanović, koji je u pritvoru zbog sumnje da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu Marjanović, u ponedeljak je saslušan pred komisijom sudskih veštaka koji treba da utvrde da li je bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela. Kako Kurir saznaje, Marjanović je hladnokrvno i staloženo odgovarao na brojna pitanja koja su mu postavljena, ostavivši utisak potpuno nevine osobe!

foto: Dragan Kadić

- Zoran Marjanović je ili zaista nevin, ili je izuzetno inteligentan pa je do te mere „uvežbao ulogu“ i sebe ubedio da nije kriv i u to počeo da veruje. Jednostavno, takav je utisak ostavio na veštake. Ipak, šta će oni napisati u izveštaju, ostaje da se vidi. Očekuje se da nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja uskoro stigne u tužilaštvo - kaže odlično obavešteni izvor Kurira.

Ne traži se priznanje

Prema njegovim rečima, razgovor sa suprugom ubijene pevačice obavljen je u posebnoj prostoriji Centralnog zatvora. Na osnovu razgovora, to jest odgovora koje je davao na pitanja, ali i njegovih reakcija, kako navodi naš sagovornik, u najkraćem roku istražiteljima će biti dostavljeni nalaz i mišljenje.

- Pitanja koja su postavljana ne odnose se na njegovo priznanje ili utvrđivanje krivice. To nije zadatak veštaka. Zadatak koji je postavljen jeste da se utvrdi da li je u vreme Jeleninog ubistva postojala privremena ili trajna duševna poremećenost. Ukoliko pati od nekog duševnog poremećaja, veštaci bi trebalo da daju mišljenje da li je on uticao na Marjanovićevu sposobnost da shvati značaj učinjenog dela - objašnjava sagovornik Kurira.

On podseća i da duševno poremećene osobe ne mogu da odgovaraju za krivična dela, već im se izriče mera obaveznog lečenja u zdravstvenoj ustanovi otvorenog ili zatvorenog tipa.

- Način na koji je Zoran odgovarao na pitanja ukazuje da on nije duševno poremećena osoba koja ne može da upravlja svojim postupcima. Osim toga, on ostavlja utisak čoveka koji je uveren u svoju nevinost - otkriva naš sagovornik.

foto: Privatna Arhiva

Ljubav i neverstvo

On napominje da su se pitanja koja su mu postavljana odnosila na njegov odnos s Jelenom, ali i emocije koje je preživljavao u ključnim momentima.

- Pitanja su se odnosila na to šta je prvo pomislio kad je zaključio da mu nema žene, kako se osećao dok je trajala potraga za njom, kako se osećao kad mu je saopšteno da je njeno telo pronađeno, da li je ikad pomislio da ga supruga vara, da li je i dalje voli, da li ju je voleo na dan kad je nestala, da li su zajedno izlazili negde, kako mu je izgledao jedan radni dan, kako se osećao kad je ona bila odsutna od kuće, da li je bio ljubomoran, da li je Jelena pokazivala ljubomoru, ali i da li mu je prijala medijska pažnja koju je dobio posle 2. aprila 2016. godine - otkriva sagovornik Kurira.

foto: Milovan Milenković

Zlatko Nikolić o Marjanoviću

ON JE NARCIS, A ONI SU DOBRI GLUMCI

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Kurir da je očekivano da se tokom ispitivanja pred komisijom veštaka Zoran Marjanović ponašao mirno i staloženo odgovarao na pitanja.

- On je takav tip ličnosti. Narcisi su dobri glumci, oni sebe vole najviše na svetu i sebi najviše veruju - kaže Nikolić. Isto ponašanje Marjanović je pokazivao i tokom brojnih gostovanja u TV emisijama i prilikom boravka u rijalitiju, pre nego što je uhapšen.

- On je jedva čekao javne nastupe. Taj narcisoidni destruktivizam koji je karakterističan za ubistvo iz strasti nije samo ispucavanje negativnih nagomilanih strasti. Takve ubice zločin čine iz osvete i zato detaljno planiraju i prikrivanje tragova, kao i izlaznu strategiju. Teže savršenom zločinu, koji ne postoji. Ovakvo njegovo ponašanje je bukvalno po definiciji za taj tip ličnosti - kaže Zlatko Nikolić za Kurir.

foto: Stefan Jokić

ŠTA SU PITALI ZORANA

1. Šta je prvo pomislio kad je zaključio da mu nema žene

2. Kako se osećao dok su je svi tražili na nasipu

3. Kako se osećao kad su mu saopštili da je telo pronađeno

4. Da li je ikad pomislio da ga Jelena vara

5. Da li i dalje voli Jelenu

6. Da li je Jelenu voleo na dan kad je nestala

7. Kako mu izgleda jedan uobičajeni radni dan

8. Da li je ženi kuvao kafu

9. Da li su zajedno izlazili

10. Kako se osećao kad je bila odsutna

11. Da li je ljubomoran

12. Da li je Jelena bila ljubomorna

13. Da li mu je prijala medijska pažnja

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track