SERIJA NAPADA U NIŠU: Od devet paljevina samo jedna rešena
Foto: Reuters

Kao na Divljem zapadu

SERIJA NAPADA U NIŠU: Od devet paljevina samo jedna rešena

Crna Hronika -

Osim jedne krivične prijave, koja je podneta protiv osumnjičenog za paljevinu vozila policajca Dejana Jovanovića, nijedan napad nije razrešen

„Audi 6“, u vlasništvu Nišlije Miloša Markovića (27), koji je izgoreo sredinom ove nedelje, deveti je slučaj paljevine automobila u Nišu za poslednja tri meseca. Osim jedne krivične prijave, koja je podneta protiv osumnjičenog za paljevinu vozila policajca Dejana Jovanovića, nijedan napad nije razrešen.

Markovićev automobil zapaljen je u Pribojskoj ulici u niškom naselju Donji Komren. Dragan Marković, otac vlasnika automobila, koji je inače poznat policiji odranije, kaže da je očigledno da je požar podmetnut.

- Paljevinu je prva primetila moja ćerka, koju je probudila lomljava stakla. Istrčao sam iz kuće i video da se vozilo pretvorilo u buktinju. Pozvali smo vatrogasce, koji su zaista došli u rekordnom vremenu, ali nisu mogli mnogo da učine. Auto vredan deset hiljada evra, koji je moj sin kupio pre godinu i po, izgoreo je za pet minuta. Nema sumnje da je vozilo poliveno benzinom jer sam primetio tragove zapaljive tečnosti i desetak metara od kola - rekao je Marković za Kurir.

Paljenjem „audija“ nastavljena je neslavna serija paljevina automobila koja u Nišu traje više od tri meseca. Žrtve podmetnutih požara bili su političari, policajci, ali i građani. Zbog neuspevanja policije da reši ovaj problem, kreajem godine razrešen je načelnik Ninoslav Mitić.

D. K. - Foto: Inustracija/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track