DEČAK (4) UMRO OD SEPSE Očajni roditelji: Tražimo pravdu za smrt našeg sina!
Foto: Privatna Arhiva

Roditelji dečaka koji je umro od sepse

DEČAK (4) UMRO OD SEPSE Očajni roditelji: Tražimo pravdu za smrt našeg sina!

Crna Hronika -

Nećemo odustati od borbe da se utvrdi istina, neko mora biti odgovoran, kaže otac preminulog Aleksandra Adamovića nakon odluke tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv dvojice doktora iz Dečje bolnice u Tiršovoj

Nećemo odustati od borbe da se utvrdi istina i osudi eventualni krivac za smrt našeg sina Aleksandra. Dvojica lekara koja su bila pod istragom nisu nam ni saučešće izjavila, a kamoli nešto drugo.

Ovim rečima juče je Dejan Adamović iz sela Županjac kod Lazarevca prokomentarisao za Kurir odluku tužilaštva o odbacivanju krivičnih prijava protiv dvojice lekara iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, koji su bili pod istragom zbog sumnje da su nesavesno lečili njegovog sina Aleksandra (4), koji je preminuo od sepse izazvane prelomom ruke.

Umro četiri dana kasnije

Podsetimo, četvorogodišnji Aleksandar povredio je ruku dok se igrao u dvorištu porodične kuće 25. novembra 2015. Lekari lazarevačkog doma zdravlja dete su zbog velikog otoka uputili na dalje lečenje u Tiršovu, gde mu je konstatovana povreda lakta. Tamošnji lekari nisu bili saglasni da li se radi o težem ili lakšem prelomu, da bi nakon dva dana i kontrolnog pregleda dečaka poslali kući s rukom u gipsu.

Četvrtog dana od povrede Aleksandar je iznenada prestao da diše i preminuo na putu za bolnicu. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila zbog bakterijske infekcije koja je zahvatila pluća. Tužilaštvo je odmah naložilo policiji da ispita sumnjivu smrt dečaka, zbog čega je ubrzo pokrenuta istraga u čijem su se centru našli lekari Đorđe Topličić i Siniša Dučić.

Sastanak sa advokatom

- Nakon dve godine istraga je okončana odbacivanjem krivične prijave protiv dvojice doktora za koje se sumnjalo da su počinili teško delo protiv zdravlja ljudi. Tužilaštvo je ovu odluku donelo na osnovu medicinskog veštačenja koje je potvrdilo da nije bilo propusta u radu osumnjičenih lekara - kazala je za Kurir portparol Prvog osnovnog tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Otac nesrećnog dečaka Dejan Adamović, međutim, i dalje je uveren u krivicu lekara.

- Još nismo dobili odluku tužilaštva, a tokom sledeće nedelje i sastanka s advokatom ćemo videti šta dalje. Nećemo odustati jer neko mora biti odgovoran za smrt deteta koje je umrlo od sepse - poručuje nesrećni otac.

Isti slučaj

VEŠTACI KOČE SLUČAJ SMRTI MALOG RADENKA

Nepunih godinu dana nakon smrti malog Aleksandra, dečak Radenko Nikodinović (8) iz sela Kozjak kod Loznice preminuo je na gotovo identičan način - sepsa izazvana prelomom ruke i nesavesno postupanje lekara. Istraga tog slučaja i dalje je u toku, i to zbog veštaka, koji po drugi put kasne sa dostavljanjem nalaza i mišljenja nadležnom tužilaštvu. Odugovlačenja sa veštačenjima bilo je i u slučaju malog Aleksandra, zbog čega je Prvo osnovno tužilaštvo nekoliko puta slalo urgenciju.

Ivan Milićević - Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: CRVENE BERETKE PONOVO NA OKUPU?! Šta najavljuju nekadašnji članovi ove jedinice?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track