ARKANOV UBICA USKORO U SRBIJI? DOBROSAV GAVRIĆ: Bojim se za svoj život, Arkan ima jaku vojsku sledbenika!
Foto: Printscreen

SAZNAJEMO

ARKANOV UBICA USKORO U SRBIJI? DOBROSAV GAVRIĆ: Bojim se za svoj život, Arkan ima jaku vojsku sledbenika!

Crna Hronika -

Dobrosav Gavrić, za kog se verovalo da je u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, zapravo je iza rešetaka od 2011. godine i juče nije priveden na ročište, sledeće je krajem meseca

Dobrosav Gavrić (43), ubica Željka Ražnatovića Arkana, kog Srbija traži zbog izdržavanja kazne od 35 godina zatvora, juče je trebalo da bude saslušan pred sudom u Kejptaunu o okolnostima i uslovima boravka u zatvoru, eventualnom puštanju na slobodu ili izručenju Srbiji, ali on nije doveden pred veće i odluka je odložena za kraj meseca.

Kako su objavili južnoafrički mediji, spekulacije o tome da je on u međuvremenu pušten na slobodu uz kauciju nisu tačne.

foto: Shutterstock

Nije doveden u sud

- Srpski ubica Dobrosav Gavrić trebalo je da se pojavi u Magistralnom sudu u Kejptaunu. Međutim, nije priveden u sud, pa je rešavanje pitanja o njegovom daljem ostanku u pritvoru, ali i ekstradiciji Srbiji, odloženo - preneli su mediji.

Gavrićeva biografija

OD POLICAJCA DO UBICE

- Rođen u lozničkom selu Trbušnici

- Završio Srednju školu unutrašnjih poslova

- Od 1996. radio kao policajac u brigadi SUP Beograd

- Od juna 1999. godine Gavrić na bolovanju

- U januaru 2000. ubio Arkana i dvojicu njegovih prijatelja

- Iz Srbije pobegao u Južnoafričku Republiku

Podsetimo, Dobrosav Gavrić uhapšen je u Južnoafričkoj Republici 2011, posle pucnjave u kojoj je ubijen šef tamošnje mafije Siril Bika. U pucnjavi je ranjen i Gavrić, a policija je tada kod njega pronašla dokumenta na ime Saša Kovačević. Međutim, ubrzo je ustanovljeno da je zapravo reč o beguncu za kojim je Srbija raspisala poternicu Interpola.

- Srbija je posle hapšenja poslala obimnu dokumentaciju i nekoliko njenih dopuna, kao i urgencija, ali odgovori nisu stizali - otkrio je za Kurir sagovornik upućen u zahtev za izručenje.

U međuvremenu se pojavila informacija da je Gavrić zapravo u kućnom pritvoru, međutim, južnoafrički mediji juče su otkrili da je on zapravo, sedam godina od hapšenja, i dalje iza rešetaka.

Inače, ovaj begunac se od prvog dana hapšenja borio da ostane u toj državi i da ne bude izručen Srbiji. Najpre je zahtevao status izbeglice, za koji je odbijen, a potom je tražio i azil u JAR.

Boji se za život

- Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika, koji nisu tolerantni - pročitao je sudija Gavrićevu izjavu na jednom od ranije održanih suđenja.

Osim Gavrića, za trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“, u kom su 15. januara 2000. godine, pored Arkana, ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić, na po 30 godina zatvora osuđeni su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji je i dalje u bekstvu.

foto: Dragan Kadić

Sudnica

CECA GA PLJUNULA U LICE

Pre nego što je pobegao iz Srbije, Gavrić je pred sudom negirao navode da je on trostruki ubica iz „Interkontinentala“. Na jednom od suđenja, tokom svedočenja, udovica Svetlana Ražnatović obratila mu se rečima:

- Sedeo si pognute glave, okrenut licem ka izlazu, lepo sam te videla preko Željkovog ramena. I ponoviću to sto puta! Apsolutno sam sigurna. Izdajniče, znaš li koga si ti izdao, koga si ubio? Smradu, đubre! - rekla je Ceca Gavriću i pljunula mu u lice.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Shutterstock, RTS, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Arkanov ubica na slobodi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track