ŠVERC: Zaplenjeno 60.000 kutija cigara vrednih 12 miliona
Foto: S.S.

Uspešna akcija policije u Valjevu

ŠVERC: Zaplenjeno 60.000 kutija cigara vrednih 12 miliona

Crna Hronika -

Sumnja se da je ovu količinu cigareta iz Crne Gore dovezao D. J. šleperom sa cisternom, vlasništvo jedne firme sa područja Uba u kojoj je zaposlen kao vozač

Valjevska policija zaplenila je oko 60.000 paklica cigareta, čija je vrednost oko 12 miliona dinara, i uhapsila tri osobe.

Kako je saopšteno, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje i krijumčarenje uhapšeni su M. B. (50), D. J. (25) iz Uba i M. T. (25) iz Beograda.

- Sumnja se da je ovu količinu cigareta iz Crne Gore dovezao D. J. šleperom sa cisternom, vlasništvo jedne firme sa područja Uba u kojoj je zaposlen kao vozač. Cigarete su skladištene na tavanu kuće M. B. iz okoline Uba, gde je policija pronašla 48.710 paklica cigareta marke „monus“, „mark 1“ i „montreal“ bez akciznih markica i dokumentacije o poreklu robe - navodi se u saopštenju valjevske policije.

U neposrednoj blizini kuće u kojoj su zaplenjene cigarete policija je u kombi vozilu kojim je upravljao M. T. pronašla još 11.000 paklica cigareta bez akcizne markice, prethodno preuzetih od M. B. Po nalogu osnovnog javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni tužilaštvu u Ubu.

Kurir / S. S.

Foto: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track