OPTUŽENI ZA UBISTVO BOJOVIĆA DOBACIVAO U SUDU: Miloš Delibašić napao i svog branioca
Foto: Dragana Udovičić

Incident

OPTUŽENI ZA UBISTVO BOJOVIĆA DOBACIVAO U SUDU: Miloš Delibašić napao i svog branioca

Crna Hronika -

Pre nego što je stigao da bilo šta izgovori, Delibašić mi je sa optuženičke klupe dobacio: „Ma sedi, bre!“

Miloš Delibašić, jedan od optuženih za ubistvo Nikole Bojovića (35) i Miloša Vidakovića (29), juče je u sudnici Specijalnog suda ponovo napravio manji incident, kada je svom braniocu po službenoj dužnosti dobacio: „Ma sedi, bre!“

Verbalni incident usledio je nakon što je sudija upitao advokata da li ima pitanja za veštake koji su ispitivali neuropsihijatrijsko stanje Miloša Vojnovića, na osnovu čijeg svedočenja su Delibašić i ostali i optuženi.

Pre nego što je stigao da bilo šta izgovori, Delibašić mi je sa optuženičke klupe dobacio: „Ma sedi, bre!“, zbog čega je odmah reagovao sudija Vladimir Duruz.

- Ovakva komunikacija je nedopustiva, neću da dozvolim da tako razgovarate sa braniocem - kazao je sudija, nakon čega se Delibašić umirio.

Njegov branilac po službenoj dužnosti potom je kazao da nema pitanja za veštake, jer nije stigao da se konsultuje sa Delibašićem, koji je, podsetimo, na prethodnom suđenju oštro reagovao na rezultate veštačenja, tvrdeći da mu vređaju inteligenciju.

Veštake je potom započela da ispituje stručna saradnica odbrane, koja je pokušala da opovrgne njihov nalaz da Miloš Vojnović nije duševno poremećena osoba, kao i da nema psihopatološke poremećaje.

Kurir / I. M.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja