UBIO ŽENU IZ LJUBOMORE: Ne ide u zatvor jer je lud!
Foto: M.M.

Suđenje za svirepi zločin u Nišu

UBIO ŽENU IZ LJUBOMORE: Ne ide u zatvor jer je lud!

Crna Hronika -

Veštaci utvrdili da Goran Živković (53) pati od paranoidne psihoze i da je suprugu Jasminu (48) usmrtio u neuračunljivom stanju

Nišlija Goran Živković (53), kojem se sudi zbog svirepog ubistva supruge Jasmine (48), izbeći će robiju jer je na jučerašnjem suđenju ustanovljeno da je zločin počinio u neuračunljivom stanju.

Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da ubica pati od trajne duševne bolesti, paranoidne psihoze sa dominacijom patološke ljubomore, pa je veštak neuropsihijatar juče predložio da se Živkoviću umesto kazne izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi jer postoji opasnost da će zločin ponoviti.

Incident u sudnici

NAPAO OBEZBEĐENJE

Tokom jučerašnjeg suđenja Živković je bio sve gnevniji, da bi njegov bes eskalirao kada je sudska straža trebalo da ga izvede iz sudnice. On je tada napao stražare, otimajući se i udarajući dok su napuštali sudnicu.

Pretilo mu 40 godina

Živković je 3. oktobra 2016. u njihovoj porodičnoj kući u selu Medoševac metalnom šipkom do smrti tukao nesrećnu ženu. Nakon zločina, šipku je bacio u septičku jamu, a policiji je prijavio da su Jasminu ubili razbojnici. Zločin je vrlo brzo rasvetljen, a ustanovljeno je da je motiv bila Goranova sumnja da mu je supruga neverna. Protiv njega je podignuta optužnica zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete, za koje je zaprećena kazna od 40 godina, ali je psihijatrijsko veštačenje pokazalo da mu se ne može suditi.

- Zbog duševne bolesti optuženi je ispoljavao sumanutu ideje ljubomore prema supruzi koja je rasla tokom godina. Zbog toga on nije bio u stanju da shvati značaj svojih radnji i njihove posledice. Osim te patološke ideje, ostali segmenti njegove ličnosti nisu oštećeni, što objašnjava njegove postupke nakon zločina, kao što je fingiranje razbojništva i skrivanje oruđa zločina - objasnila je sudski veštak Jelena Mladenović.

foto: M.M.

Ona je istakla da s obzirom na prirodu bolesti, Živković mora da bude zadržan u psihijatrijskoj ustanovi jer bi njegov boravak na slobodi predstavljao potencijalnu opasnost za druge ljude.

Svi u opasnosti

- U opasnosti su osobe koje je optuženi sumnjičio za vezu sa njegovom ženom, kao i svi ostali koji su je navodno štitili, policajci koji su ga hapsili, ali i službenici pravosuđa - rekla je veštak.

Sumanute ideje

POMINJAO LJUBAVNIKA

Ubica je i tokom suđenja tvrdio da mu je žena bila neverna i insistirao da se na sud dovede njen navodni ljubavnik. Čak je tvrdio da je pronašao kondome koji svedoče da je imala vanbračnu vezu.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M. M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA U EU 2025.GODINE! Evo koje uslove za to mora da ispuni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track