ZORAN MARJANOVIĆ NIJE NI TREPNUO PRED VEŠTAKOM: Utvrđena natprosečna inteligencija, mirno i staloženo odgovarao na pitanja o TEŠKOM ZLOČINU!
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

preti mu 40 godina zatvora

ZORAN MARJANOVIĆ NIJE NI TREPNUO PRED VEŠTAKOM: Utvrđena natprosečna inteligencija, mirno i staloženo odgovarao na pitanja o TEŠKOM ZLOČINU!

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Više tužilaštvo u Beogradu koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića stigao je nalaz i mišljenje veštaka neuropsihijatra, u kom se navodi da je on uračuljiv i da ne pati od duševnih bolesti, koje bi mogle da utiču na to da shvati značaj dela koja čini!

To znači da mu, ukoliko bude proglašen krivim, preti maksimalna kazna zatvora od 40 godina! Zoran Marjanović (39), podsetimo, osumnjičen da je ubio suprugu Jelenu (33) 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Nema tragova psihičkih poremećaja

Posle višečasovnih razgovora sa Marjanovićem veštak je došao do zaključka da se radi o osobi koja ne pati ni od kakvih psihičkih problema ili duševne bolesti, koja je u potpunosti svesna svega što se desilo.

- Veštačenje je obavljeno u prostorijama Centralnog zatvora i veštak je nalaz i mišljenje dao na osnovu utiska koji je stekao o Zoranu tokom razgovora sa njim o odnosima u porodici, odnosima sa suprugom, kao i emocijama koje je imao prema Jeleni, ali i kada je saznao da je ona mrtva. Na osnovu svega zaključio je da je Zoran uračunljiv, odnosno da eventualno krivicu ne bi mogao da izbegne glumeći poremećenu osobu - objašnjava sagovornik Kurira. Doktor je, kako je rekao, zaključio i da je osumnjičeni inteligentna osoba koja je apsolutno sposobna da upravlja svojim postupcima.

Čeka se saslušanje Zoranove snaje

U nastavku istrage u Višem tužilaštvu trebalo bi da bude saslušana supruga Zoranovog rođenog brata Miloša, Milica Marjanović. Podsetimo, kao jedinog svedoka nju je predložila odbrana i sud je prihvatio ovaj zahtev, ali datum još uvek nije određen, saznaje Kurir.

Staza kraj naselja Crvenka
Staza kraj naselja Crvenkafoto: Dragana Udovičić

- Milica će biti prva osoba iz kuće koja će govoriti o odnosima u kući, ali i noći potrage za Jelenom. Prethodno, njen suprug Miloš, kao i njegovi i Zoranovi roditelji, Zorica i Vladimir, iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne svedoče - pojašnjava sagovornik Kurira iz istrage.

Svoje mišljenje, veštak je, izneo na osnovu Marjanovićevih reakcija, pokreta i mimike, a posebno tokom pitanja u vezi supruge i dešavanja tragičnoga dana. Naveo je da je Zoran pričao mirno i staložemo, ali i utvrdio da je reč o osovi natprosečne inteligencije.

Marjanović je, podsetimo, uhapšen je posle otkrivanja novih dokaza, blata na pantalonama i analiza baznih stanica. Međutim, najveći nedostatak istrage je činjenica da još nije pronađeno oruđe kojim je Jeleni Marjanović zadato devet smrtonosnih udaraca.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li je govor tela odao Zorana Marjanovića? Pogledajte kako je ponašao muž ubijene pevačice u intervjuu koji je dao posle sahrane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track