SUĐENJE BIVŠOJ MANEKENKI: Katarina Rebrača potrošila novac Fonda na skupa putovanja?!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Viši sud Veštak svedočio na sudu

SUĐENJE BIVŠOJ MANEKENKI: Katarina Rebrača potrošila novac Fonda na skupa putovanja?!

Crna Hronika -

Suđenje manekenki i osnivaču Fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači, koja je optužena da je zajedno sa saradnicama protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz tog fonda, nastavljeno je juče u Višem sudu u Beogradu saslušanjem veštaka.

Na početku jučerašnjeg pretresa advokat manekenkine majke Sandrine Bogunović, koja je takođe optužena, obavestio je sud da je ona sprečena da prisustvuje ročištu zbog teških zdravstvenih problema.

Upala pluća

Naime, advokat je dostavio i medicinsku dokumentaciju u kojoj je navedeno da Bogunovićeva ima bolove i krvarenja u stomaku, upalu pluća, kao i da joj je konstatovan edem na nadbubrežnoj žlezdi, zbog čega je zadržana u bolnici.

Sudija je potom razdvojila postupak protiv Bogunovićeve i nastavila sa saslušanjem veštaka struke poslovnih finansija Dragoljuba Đukovića, kome je bilo naloženo da izvrši dopunu svog ranijeg veštačenja.

Kupovala i karte za avion

Dopuna njegovog nalaza odnosila se na poslovanje između Rebračinog fonda i njene modne agencije „K models“, a obuhvatao je period između 2006. i 2009. Veštak Đuković je kazao da je u dopunskom veštačenju utvrđeno nenamensko poslovanje i trošenje sredstava Fonda, koja su trošena na lične potrebe Rebrače i njenih saradnika - između ostalog na putovanja i avionske karte.

Kurir / I. M.

Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track