ISTRAGA O SERIJI KRAĐA U BEOGRADU: Tehničar i vozač Hitne pljačkali pacijente!
Foto: Petar Lazović Espreso

Bruka i sramota

ISTRAGA O SERIJI KRAĐA U BEOGRADU: Tehničar i vozač Hitne pljačkali pacijente!

Crna Hronika -

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv dvojice radnika beogradske Hitne pomoći, koji se sumnjiče da su u više navrata pljačkali pacijente, i to u trenutku kada bi po pozivu došli u njihov dom da im pruže hitnu lekarsku pomoć!

Kako Kurir saznaje, pod istragom su jedan medicinski tehničar, kao i vozač saniteta. Beogradska policija je protiv njih nedavno podnela krivične prijave zbog nekoliko krađa, i to nakon višemesečne i obimne istrage. Oni se sumnjiče da su tokom intervencija iz stanova pacijenata uzimali zlato, novac i druge dragocenosti.

Koristili nepažnju

- Postoje indicije da su obojica osumnjičenih medicinskih radnika pljačkala pacijente duži vremenski period po ustaljenom šablonu. Po dolasku na intervenciju, oni bi iskoristili nepažnju ukućana, koji su po pravilu bili stariji ljudi, a potom uzimali sve dragocenosti koje bi im se našle pod rukom - ispričao je za Kurir izvor iz istrage.

Da se iza uniformi Hitne pomoći skrivaju prevejani kradljivci, prvi put je uočeno kada je ekipa intervenisala u stanu jedne Beograđanke čiji je suprug, uprkos reanimaciji, preminuo.

Nestao joj prsten

- Nekoliko dana kasnije žena je primetila da joj je nestala burma, ali joj ni na kraj pameti nije bilo da je za to odgovorna Hitna pomoć. Ubrzo ju je policija pozvala na informativni razgovor, a kada joj je rečeno da se radi o istrazi krađa, žena je prvi put ispričala da je i njoj misteriozno nestao prsten. Omča se ubrzo stegla oko osumnjičenih, dok je doktorka koja je sa njima bila u ekipi oslobođena sumnji - dodaje naš izvor.

Direktor Hitne

UDALJENI SU SA POSLA

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć potvrdio je za Kurir da su dvojica radnika osumnjičena za pljačke pacijenata.

- Oni su odmah udaljeni sa posla, a tome ima već nekoliko meseci. Do ovog slučaja nije bilo pritužbi na njihov rad, niti su bili kažnjavani ili disciplinski gonjeni - kazao je za Kurir dr Čolaković.

Kurir / I. M.

Foto: Petar Lazović/Espreso

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNAO ZA ĐINĐIĆEVO UBISTVO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track